Netrivialni selekce – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Netrivialni selekce – MySQL – Fórum – Programujte.comNetrivialni selekce – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

BigBear0
Stálý člen
11. 10. 2008   #1
-
0
-

Mam tabulku, kde mam sloupce... id, name, surname, datetime... vytahuju z databaze data podle datumu, kde datum je typu datetime (takze i s casem)...
SELECT * FROM `tabulka` WHERE date(`datetime`) = '2008-10-09'
to mi vytahne vice zaznamu... treba...
2 petr pan 2008-10-09 08:00:00
3 kaja got 2008-10-09 09:00:00
5 paja pot 2008-10-09 09:00:00
a dalsi... a ja ted potrebuju zjistit, zda dva zaznamy nemaji stejne datum i s casem a odstranit duplicity podle data i s casem... takze z tohohle bych chtel vratit pouze prvni dva radky, protoze druhy a treti radek jsou oba v 09:00:00 a takovy tam chci jen jeden (je jedno jaky)

mockrat dekuji za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.146.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
bukaj0
Věrný člen
11. 10. 2008   #2
-
0
-

BigBear
takze z tohohle bych chtel vratit pouze prvni dva radky, protoze druhy a treti radek jsou oba v 09:00:00 a takovy tam chci jen jeden (je jedno jaky)
Což takhle použít klauzuli GROUP BY?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
BigBear0
Stálý člen
11. 10. 2008   #3
-
0
-

moc dekuju, nakonec jsem se v titulku spletl... je to skoro trivialni dotaz ;-)... moc dekuju :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.146.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Kanál eq. selekce — založil Petroff

šířka selekce v px — založil Petroff

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý