Problem s internetem pls help... – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem s internetem pls help... – Offtopic – Fórum – Programujte.comProblem s internetem pls help... – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
cp.Hook0
Newbie
12. 10. 2008   #1
-
0
-

mam problem. osobne to povazuji za zahadu, ma to opravdu zahadne chovani... pokusim se co nejstrucneji popsat...
takze mam novy notebook acer extensa 5620.. na nem 2 operacni systemy Vista a Linux - Ubuntu. Problem nastal kdyz jsem si chtel notebook pripojit k internetu klasicky pomoci sitoveho kabelu. (ip adresy vzdy nasteny na automaticke ziskavani)..

nejdriv jsem to zkusil doma, internet asi tyden jel, pak se neco stalo, dodavam, ze jsem v nastaveni vubec, ale vubec nic nedelal a internet najednou nejel, ani na vistach ani na linuxu, po dalsi casove prodleve (asi tyden) se to zas rozjelo.

opet jsem nic nemenil, a ted mi to zas nejede. ale pro zajimavost, ted to zkousim na kolejich ve skole a zajimave je ze ted internet nejede jen na vistach, na linuxu jede, dnes jsem prijel domu, zkusil jsem doma pripojit notebook a internet nejede jak na vistach tak na linuxu.. a opet jsem se v nastaveni vubec nerypal a nic nikde nemenil tak mi reknete cim to muze byt?

fakt to nechapu.. jinak to ze nejede internet se projevuje tak, ze jsem pouze v misti siti.. a u ni mam napsano omezeny pristup.. diky za jakekoliv rady, jsem zoufaly..

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.43.–
Reklama
Reklama
Spectator0
Věrný člen
12. 10. 2008   #2
-
0
-

To cp.Hook : Nebude třeba problém v síťové kartě? Skoro bych to viděl na reklamaci, ale neunáhluj se a počkej i na názor jiných.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.160.–
. . .
cp.Hook0
Newbie
12. 10. 2008   #3
-
0
-

To Spectator : no nevim, ona sit funguje normalne, treba kdyz sesituji nejkay pocitac s notebookem, tak sit jede normalne, i kdyz ten internet zapojuji, tak mi to pise pouze mistni sit a pristup do internetu nemam... dnes jsem to zkousel u kamarada, ktery ma prakticky uplne stejne vyresene pripojeni na internet.. stejny poskytovatel, dokonce mame i stejne APcko a tam inetrnet jel, doma mi nejede, tak jako fakt nevim..

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.43.–
mephi0
Expert
12. 10. 2008   #4
-
0
-

netahas torrenty ? tie mi vo viste odpoja internet a musim az restartovat aby som si pozrel web.
kábel je dobrý ? mal som vyrobeny crossover kabel a ak som trochu pohol s jednou koncovkou tak stratil kontakt.
antivirus/firewall - skušal si vypnuť ?
nastav staticke ip adresy a skus či ide, možno je to niečo s dhcp.
ešte skus vypnuť podporu ipv6, čital som že to môže robiť problemy

viac ma zatiaľ nenapada.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
cp.Hook0
Newbie
12. 10. 2008   #5
-
0
-

To mephi : tak vezmu to poporade..
torrenty netaham.
s kabelem to urcite neni, na mojem PC (jako klasickem) internet jede normalne
s antiviry jsem to zkousel, ale jelikoz to nejede ani na linuxu, tak myslim ze bude problem jinde..
ipv6 mam vypnuto
jo staticke ip jsem zkousel, to jsem zapomnel napsat, s nema to jede, ale vyrazneji pomaleji nez kdyz to ziskavam automaticky, ale resit to adresama na pevno neni u notebooku zrovna nejlepsi reseni...
na internetu jsem nasel clanek o tom ze visty spatne spolupracuji s dhcp servery, byl tam i navod jak to zpravit (neco v registrech), vse jsem udelal podle planu a furt to stejne - to jsme resil tenkrat kdyz mi to nejelo, pak prisel ten zazrak ze to asi mesic jelo normalne a ted je to tedy zas v pr... jo ale na visty to taky svadet nemuzu kdyz to nejede ani na linuxu..
nejake dalsi napady?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.43.–
mephi0
Expert
15. 10. 2008   #6
-
0
-

ten kabel od notebooku ide priamo od providera alebo od tvojho routera alebo zdielas internet pomocou ICS (cez počítač s 2 sieťovkami) ?
môj provider povoľuje internet na zaklade MAC, takže ešte toto :)
ako na linuxe neviem, ale ak použivaš ICS tak ti moze internet blokovat firewall na pc, ktorý zdiela internet. Mne firewall v XP ani nehlásil ze nieco blokuje. Proste blokoval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý