Cyklus While--prosím o radu – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cyklus While--prosím o radu – Delphi – Fórum – Programujte.comCyklus While--prosím o radu – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

D@ve
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
13. 10. 2008   #1
-
0
-

DObrý den prosím o radu mám takový menší problém potřeboval bych pomoci s jedním příkladem kdy mám následující úkol
počítadlo od 1 do 21 kde mi musí vycházet následující čísla 1,2,3,5,8,13,21 (1+2=3;1+2+3=5;atd...)vůbec si nevím rady. Prosím o odpověd
//myslím si že tam musí být 3 nebo 4 proměnné a ciklus While Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.148.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
13. 10. 2008   #2
-
0
-

radši to udělej rekurzivní fcí....
snad je to jasné return bude neco jako n + funkce(n - 1)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Vít
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
15. 10. 2008   #3
-
0
-

Já bych to řešil obyčejným cyklem:

var i, n: integer;
begin
write('1');
n:= 2;
for i:=1 to 21 do begin
write( ',', n );
n:= n+i;
end;
writeln;
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.8.–
czbero0
Stálý člen
15. 10. 2008   #4
-
0
-

To Vít : Mám takový pocit, že tvůj cyklus se prostě provede 21x, jenže v zadání je, že jakmile n bude 21, tak ukončit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
15. 10. 2008   #5
-
0
-

no mam takovej pocit ze se scitaj jen posledni dve cisla...
pak 1+2+3 neni 5 :D
jedine co musi je ulozit si predchozi a soucasne cislo... a pak postupne scitat ...

predchozi := 0;

soucasne := 1;
write( soucasne,' ');
while ( soucasne <= 21 ) do begin
vysledek := soucasne+predchozi;
predchozi := soucasne;
soucasne := vysledek;
write( soucasne,' ');
end;
writeln;

netestovano

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Prosím o radu — založil orei

Prosím o radu — založil Berry309

Prosim o radu — založil

Prosím o radu — založil sakal91

Prosím o radu — založil Buránek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý