Absolutní pozicování – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Absolutní pozicování – CSS – Fórum – Programujte.comAbsolutní pozicování – CSS – Fórum – Programujte.com

 

spartan130
Newbie
13. 10. 2008   #1
-
0
-

Mám problém, nevím jak udělám abych při absolutním pozicování zarovnal celý blok (div nebo body) na střed.
Jde mi o to, aby když nastavím hodnotu nějakého odstavce na left:0px (pomocí abs. poz.) Aby když uživatel bude mít rozlišení např. 1200 (width) aby se text zarovnal 100px od leva. a kdyby měl uživatel rozlišení 1400, tak by bylo zarovnáno 200 od leva.Prostě, aby to pozicování bylo jen v rámci těla (<body>) a tělo se vždy zarovnalo na střed.

pokouším se o to už dlouho ale bohužel bezúspěně..

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
bukaj0
Věrný člen
13. 10. 2008   #2
-
0
-

spartan13
Prostě, aby to pozicování bylo jen v rámci těla (<body>) a tělo se vždy zarovnalo na střed.
Tělo zarovnej na prostředek normálně pomocí margin: 0 auto; (či podobně) a nastav mu position: relative;, čímž počátky souřadnicového systému jeho potomků již nebudou v rozích prohlížeče, ale v rozích tohoto elementu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
spartan130
Newbie
13. 10. 2008   #3
-
0
-

To bukaj :
html mám takhle:

  <body>

<div id="x1"> Toto je nějaký divný nadpis <br> ale vlastně není vůbec potřebný<br> snad to aspoň bude fungovat. </div>
</body>

a takhle css:


#x1 { color:#151563;
position:absolute;
left:0px;
}
body {
position:relative;
width:1000px;
margin:0 auto;
}


Pořád to nic nedělá! Drží se to neustále vlevo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
13. 10. 2008   #4
-
0
-

Ne, to co mas ted u body dej divu, do ktereho vsechno ostatni zabalis. Pak to bude fungovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 10. 2008   #5
-
0
-

no ja to vetsinou daval do nejakyho konteineru... treba div s relativnim pozicovanim
pak vse v nem se pozicuje od rohu toho divu

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
spartan130
Newbie
13. 10. 2008   #6
-
0
-

html:



<body>
<div id="x2">
<div id="x1"> Toto je nějaký divný nadpis <br> ale vlastně není vůbec potřebný<br> snad to aspoň bude fungovat. </div>
</div>
</body>

styl.css


#x1 { color:#151563;
position:absolute;
left:0px;
}
#x2 {
position:relative;
width:1000px;
margin:0 auto;
}


udělal jsem to tedy takhle a pořád nic.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
bukaj0
Věrný člen
13. 10. 2008   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
spartan130
Newbie
13. 10. 2008   #8
-
0
-

To bukaj :

nemohl by jsi mi ten script napsat na nějaké jednoduché zarovnání. Já to nějak nechápu, nebo nevím v čem dělám chybu..

díky, z toho scriptu už to snad pochopím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 10. 2008   #9
-
0
-

to stejne nepochopis...
jen takova ukazka jak clovek muze neco vyexperimentovat:

    <center>

<div style="text-align: left; position:relative; border: 1px red solid; width: 500px; height: 100%;">
<div style="position: absolute; top: 5px; left: 5px; width: 100px; height:20px; border: 1px green solid;">
blabla1
</div>
<div style="position: absolute; top: 35px; left: 15px; width: 100px; height:20px; border: 1px blue solid;">
blabla2
</div>
</div>
</center>

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
spartan130
Newbie
14. 10. 2008   #10
-
0
-

To KIIV :

díky moc! Divil by jses ale snad už jsem to pochopil :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 10. 2008   #11
-
0
-

To spartan13 : tak to je dobre... vetsinou staci eperimentovat... nejvetsi zlo je v zasade kdyz to odladis v jednom nejede to v jinym... treba to margin auto mi nejelo v IE :D tak sem tam hodil text align pro body a to zase nejelo v FF
tak center a jelo vse :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Fugess0
Návštěvník
14. 10. 2008   #12
-
0
-

To KIIV :

ten margin ti nejel kvuli doctype... pouzij strict a zkus znovu ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.156.–
Fugess
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Absolutní hodnota — založil Polarski

Matice-absolutní neznalost — založil Maestro23

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý