Problem s kompilaci – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem s kompilaci – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblem s kompilaci – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

aTTix0
Návštěvník
14. 10. 2008   #1
-
0
-

Zdarvím,
mám problém s kompilací aplikace ať už jde o Windows aplikaci či konzolovou aplikaci...

Zde je chyba která se mě vypíše:



------ Build started: Project: olol, Configuration: Debug Win32 ------
Compiling...
Project : error PRJ0002 : Error result -1073741515 returned from 'C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\VC\bin\cl.exe'.
Build log was saved at "file://c:\Documents and Settings\Tomáš\Plocha\Projects\olol\olol\Debug\BuildLog.htm"
olol - 1 error(s), 0 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 10. 2008   #2
-
0
-

uzasne... nicnerikajici ztrata casu to cist

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
aTTix0
Návštěvník
14. 10. 2008   #3
-
0
-

KIIV napsal:
uzasne... nicnerikajici ztrata casu to cist

Aha, omg.. Vsichni nejsou tak dobří jako ty, nemůžu za to, že jsem začátečník, všichni jednou začínáli. A už vůbec nechápu proč to píšeš když je pro tebe námaha si to přečíst a upřesnit za jakých podmínek by jsi mohl poradit... DÍKY, není to poprvé a zdá se mi, že na programujte.com chodí jen banda dem*ntů, co neporadí a ještě píše kraviny!

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
bukaj0
Věrný člen
14. 10. 2008   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
aTTix0
Návštěvník
14. 10. 2008   #5
-
0
-

bukaj napsal:
aTTix
nemůžu za to, že jsem začátečník
Nevymlouvej se na to, že jsi začátečník. Za tohle by každý, kdo se takhle vykecává, zasloužil poslat do určitých míst... :o)

Určitě by ti neuškodilo si přečíst, jak se správně ptát[1]. A také bych nezapomínal na Google. Na SRP dotazu s kusem chybové hlášky[2] (či jiným kusem) bys něco najít mohl.


[1] http://www.hash.cz/inferno/otazky.html
[2] http://www.google.com/search?q=%22Error+result+-1073741515+returned+from%22

j, máš pravdu s tím jak se mám ptát, to přiznávám chybu na své straně, co se týče google, tak tam jsem taky zkoušel hledat, našel jsem akorát abych zkusil přeinstalovat Visual Stadio nebo nainstaloval SP1, což jsem udělal...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 10. 2008   #6
-
0
-

muzes jeste prohlidnout ten log na kterej te to odkazuje nebo hodit rovnou zdrojak pokud to neni tajemstvim

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
aTTix0
Návštěvník
14. 10. 2008   #7
-
0
-

Tady je ten log na který to odkazuje, teď už vím, že to nemůže najít "winres.h", ale byl bych rád, kdyby jste pomohli kde sebrat tento soubor, počítám že je to nejspíš nějaká komponenta. V čem je tedy nějak tak chyba ?

Build Log



Build started: Project: olol, Configuration: Debug|Win32

Command Lines


winapy : warning PRJ0041 : Cannot find missing dependency 'winres.h' for file 'olol.rc'. Your project may still build, but may continue to appear out of date until this file is found.

Creating temporary file "c:\Documents and Settings\Tomáš\Plocha\Projects\winapy\winapy\obj\Debug\RSP0000011992964.rsp" with contents
[
/Od /I "include" /I "c:\OgreSDK\include" /I "c:\OgreSDK\samples\include" /D "WIN32" /D "_DEBUG" /D "_WINDOWS" /D "_MBCS" /Gm /EHsc /RTC1 /MDd /Gy /fp:fast /Fo"obj\Debug\\" /Fd"obj\Debug\vc80.pdb" /W3 /c /Wp64 /ZI /TP ".\src\olol.cpp"
]
Creating command line "cl.exe @"c:\Documents and Settings\Tomáš\Plocha\Projects\olol\olol\obj\Debug\RSP0000011992964.rsp" /nologo /errorReport:prompt"
Creating command line "rc.exe /fo"obj\Debug/olol.res" ".\res\olol.rc""

Output Window


Compiling...
olol.cpp
Compiling resources...
.\res\olol.rc(10) : fatal error RC1015: cannot open include file 'winres.h'.

Results


Build log was saved at "file://c:\Documents and Settings\Tomáš\Plocha\Projects\olol\olol\obj\Debug\BuildLog.htm"
olol - 1 error(s), 0 warning(s)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 10. 2008   #8
-
0
-

evidentne nemuze najit ten winres.h ... mozna nemas spravne includy

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
o-lox0
Super člen
14. 10. 2008   #9
-
0
-

To nemusi byt problem s Includy, podle mne mas verzi Express, ktera ho nedistribuuje... To pak tezko chtit divy :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Mr. Q
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
14. 10. 2008   #10
-
0
-

Nebo by to mohlo byt take tim, ze winres.h jiz neexistuje a je nahrazen WinResrc.h :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.233.–
Mr. Q
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
14. 10. 2008   #11
-
0
-

dodatek: toto tvrzeni dokazuje i tento odkaz
http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowPost.aspx?PostID=943540&SiteID=1
ale osobne jsem ho nenasel uz ani ve verzi 5.0

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.233.–
bonessko0
Duch
15. 10. 2008   #12
-
0
-

mam ten isty problem s MS VS 2005 Professional a mam aj SP1. Vytvorim si novy projekt a v nom novy file(ten spravi setko v poriatku) , lenze ked si v projekte otvorim dalsi novy file, tak mi ho nechce ani skompilovat...
skusal som reinstall, a mal som aj 2008, ten mi robil to iste...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.160.–
o-lox0
Super člen
15. 10. 2008   #13
-
0
-

Tady je muj vypis winres.h z VisStud. 2005 Prof... (nikdy mi u VStudii nechybel)
Ten soubor vypada ze ma co do cineni s MFC, takze
to chtelo mozna zaskrtnout pri instalaci Class & Template Library - ATL+MFC sources (u Expressu v. o teto moznosti pochybuju).
winres.h se da skopnout i z CD VS 2005 Prof. !!! (prip. zkontrolujte Include path - mela by obsahovat ...c:\microsoft visual studio\vc8\include)

// This source code is only intended as a supplement to the

// Microsoft Foundation Classes Reference and related
// electronic documentation provided with the library.
// See these sources for detailed information regarding the
// Microsoft Foundation Classes product.

// winres.h - Windows resource definitions
// extracted from WINUSER.H and COMMCTRL.H

#ifdef _AFX_MINREBUILD
#pragma component(minrebuild, off)
#endif

#define VS_VERSION_INFO 1

#ifdef APSTUDIO_INVOKED
#define APSTUDIO_HIDDEN_SYMBOLS // Ignore following symbols
#endif

#ifndef WINVER
#ifndef _WIN32_WCE
#define WINVER 0x0500 // default to Windows Version 5.0
#else // _WIN32_WCE
#define WINVER 0x0400 // default appropriate value for Windows CE, although this is not strongly correlated to the OS version
#endif // _WIN32_WCE
#endif

#ifndef _WIN32_WCE
#include <winresrc.h>
#else // _WIN32_WCE
#include <dlgs.h>
#include <winbase.h>
#include <commctrl.h>
#include <resdefce.h>
#endif // _WIN32_WCE

// operation messages sent to DLGINIT
#ifndef LB_ADDSTRING
#define LB_ADDSTRING (WM_USER+1)
#endif
#ifndef CB_ADDSTRING
#define CB_ADDSTRING (WM_USER+3)
#endif

#ifdef APSTUDIO_INVOKED
#undef APSTUDIO_HIDDEN_SYMBOLS
#endif

#ifdef IDC_STATIC
#undef IDC_STATIC
#endif
#define IDC_STATIC (-1)

#ifdef _AFX_MINREBUILD
#pragma component(minrebuild, on)
#endif

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
18. 10. 2008   #14
-
0
-

To o-lox : tim, ze ste si skopiroval winres.h ste absolutne nic nevyriesil, pokial chcete pouzivat win api musite si nainstalovat cele sdk.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Problém z kompilací — založil 4-N1

Problém s kompilací — založil dexter24

Problém s kompilací — založil Goumba

Problém s kompilací — založil mk102

Problem s kompilaci — založil Franta

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý