Dnes se nás učitel v IVT asi potřeboval na hodinu zbavit, tak nám zadal velice zajímavou hádanku.
Tou hádankou je http://naozajweb.xf.cz/hacksolv/hadanka.jpg. Postupně procházíte obrázky, a každý obrázek vám prozradí název dalšího.
Tip: Velkým pomocníkem je strejček Google
P.S: tímto příspěvkem vás nechci pouze upozornit na zajímavost, ale také bych byl rád kdyby někdo věděl řešení takového modrého klikiháku s tečkami a poslal mi řešení soukromou zprávou :smile1:
Fórum › Offtopic
Hackerská hádanka
Když jsem viděl "hackerská hádanka" radoval jsem se, že to bude nějaké počítání, prohledávání zdrojových kódu, lámání šifer... a ono ne:-(
A pro jistotu (kdyby to náhodou někdo neudělal - teď rozhodně nemluvím o sobě) :-) sem můžete dát i řešení start.jpg...
EDIT: Aha. :-)
:smile12: sem se nějak nedostal přes tu ženskou co čumí nahoru :smile19:
sem strasne blbej :D a vubec mi to nejde... :)
Pošlete mi někdo prosím (na mail) řešení té obrázkové skládanky. Díky moc! :-)
To Spectator : Ne, je to uplně jinak jinak. Jestli nevadí, tak poradím, že to opravdu nemá nic společného s obrazem ani autorem, důležitá je ta vlajka a to, co tam je.
Ale jinak nepomohl by mi někdo se souborem v příloze?
Poraďte s tím chlápkem pls...
To pawlik : Už jsi blízko. :-)
To yaqwsx : :smile6: :smile6: :smile6: To s ti bohem je vostry
EDIT: Mno, takze ja uz vim kdo to na tom koni je, vim do ceho picha, ten obraz jsem videl, protoze je skoro vsude akorat pokazdy jinak, ale stejne nejdu dal, protoze kdyz tam doplnuju cokoli co se toho tyka, tak ne a ne.
To Spectator : Zkus se zaměřit na ten skutečný obraz, historii apod...
Doufám, že ti nevadí, že ti radím, ale bych rád, kdyby se už někdo dostal k tomu modrýmu a mohl mi poradit...
K tomu bohu: Zažil jsi už někdy, kdy víš řešení a x lidí se n něj snaží přijít? (x > 28 - počet spolužáků mínus 3)
To crAzY^ : Ano mají.
To Spectator : Tak to jsem na tom stejně. Nic mě nenapadá. Jenom to, že bude těžký a že to díky názvu není vystopovatelný pomocí googlu...
EDIT: Je opravdu tak težký udělat výpis složky uložené na webzdarma? Já se totiž moc ve webových věcech nevyznám...
To Bald3rr : Já už to vzdal. :-)
To pawlik : Aby tě nezabanovali. :-)
To meneltharion :
Traceback (most recent call last):
File "C:/Program Files/Python24/hak_hadanka.py", line 30, in -toplevel-
fp = urllib.urlopen('http://naozajweb.xf.cz/hacksolv/'+y+'.jpg')
File "C:\Program Files\Python24\lib\urllib.py", line 77, in urlopen
return opener.open(url)
File "C:\Program Files\Python24\lib\urllib.py", line 180, in open
return getattr(self, name)(url)
File "C:\Program Files\Python24\lib\urllib.py", line 299, in open_http
errcode, errmsg, headers = h.getreply()
File "C:\Program Files\Python24\lib\httplib.py", line 1133, in getreply
response = self._conn.getresponse()
File "C:\Program Files\Python24\lib\httplib.py", line 862, in getresponse
response.begin()
File "C:\Program Files\Python24\lib\httplib.py", line 333, in begin
version, status, reason = self._read_status()
File "C:\Program Files\Python24\lib\httplib.py", line 291, in _read_status
line = self.fp.readline()
File "C:\Program Files\Python24\lib\socket.py", line 325, in readline
data = recv(1)
IOError: [Errno socket error] (10054, 'Connection reset by peer')
njn... musím to dělat navíckrát ;-)
To Spectator : Vim, že trvá dlouho jako kráva. Počítám s tím, že budu hackovat maximálně čtyřmístné, potom nemám šanci. Ale i ty 1-4-místné by mohly více než pomoct.
To lolik : imho hackerská hádanka je to proto, že jdeš po souborech a měníš parametry v url, jak je to při hackingu zvykem.
To pawlik : A proč tu úlohu nerozdělit na více PC? Tzn. uveřejnit ten program a pak každý by zkoušel jenom jistou část kombinací.... :smile3:
P.S: Nejsem sice zastáncem neetického řešení a cheatování, ale tato hádanka už mě opravdu začíná štvát a rád bych se dostal na konec...
Tohle je docela divný:
http://preview.tinyurl.com/5fe33d
EDIT: No tak už to tam není. Nechápu...
To settik : Otevři ten obrázek v policejním programu (pro neznalé pana Cimry - Malování, ti bohatší a nebo nečetstní Photoshop) a zvětš to. Je to tam napsané...
To pawlik : tak jsem si taky udelal v pythonu skriptik na ten test webky, fungue, dal jsem si tam vyjimku, kdyz me to udela IOError: [Errno socket error] (10054, 'Connection reset by peer') tak mit to vypise a jede dal. ale Schvalne jsem meril jak dlouho trva test jedne stranky a je to komplet za 0.2 - 0.7 sekundy. Neni mozny to pri kombinaci 5ti pismenek zvladnout! Asi by byl dobry nejaky slovnik, ale vseoborovy, protoze slovniky se slovy jaka se tady objevuji moc neni =( viz. hned druha hadanka s modrymi pismeny a nebo modry klikyhak...
To settik : JJ, je to lehke.... Holt, rokdy plynou.... :-D
Já se nedostal přes tu ženskou s vlajkou, souměrnost ani symetrii mi to nebere :-)
EDIT: Tak jsem to nakonec zvládl, teď ten chlápek s kytarou, ale to asi nebude problém, kdyžtak napíšu kamošovi co zná celou historii rocku :)
To Spectator : Pořád netuším. :-(
Poraďte ještě někdo kravaťáka pls...
To crAzY^ : To JannBaill : To retriwr :
mam spis pocit, ze jde spis o ty tecky nez o tu cmaranici (souhvezdi jsem zkousel), myslim, ze ten klikyhak znazornuje neco jako smer pruchodu skrz ty tecky nebo smer obmalovani tecek...
To Spectator : nad tímhle už jsem taky přemýšlel (dokonce jsem si pustil gimp a ty tečky spojoval :D, ale výsledek veškerý žádný :-/), potom zbytek rodiny přišel na ,,Brownův pohyb", ale ten se mi tam napasovat taky nepovedlo :(...
To JannBaill : Nesměj se tomu spojování, taky jsem to zkoušel (zaostalou metodou v malování) a zkoušel jsem taky vybarvit mezi teckami ve směru klikyháku, a vyžel mi z toho takový letící wormsík nebo had nebo tak něco, ale spíš je to en moje představa
pawlik napsal:
To Spectator : ne. abcdefghijklmnopqrstuvwxyz123456789
nezapomnel jsi na nulu? :smile3: TO jen takova rejpava.
Jinak jak jsi daleko?
Ja jsem u konce B =) =) Pocital jsem to a vypada to, ze to skonci cca. pozitri v poledne!!! :smile19: :smile16: :smile10:
To pawlik :
Abt Brute-Force:
No hele, myslím že nemá cenu to zkoušet.
Když to vezmeš čistě matematicky, tak máš 34 různých znaků. Podle Spectatora jedna stránka průměrně 0,45 sekundy. To ti při jedno-písmenovém souboru dává tak 15,3 vteřiny. To ještě jde. Jenže při dvou písmenech je to hned 520,2 s = 8,67 min, při třech 10,9 hodin, při čtyřech 15,5 dní a při pěti krásných 1,4 roku, po šesti písmenech by ti, pokud by jsi to zapnul právě teď, bylo něco okolo 62 let a nakonec pokud by jsi se dožil 1678 let (což by byl tedy úctyhodný výkon), tak by jsi měl výsledky na sedm písmen. Dobré prognózy ne? Přeji příjemné testování :-) .
To MZetko :
Horší je, že těch znaků je dokonce 36 :smile11:
je teda fakt ze do vic jak 4mistneho bych uz necpal cisla, protoze pod 4mistnym cislem si predstavim jeste tak nejak nejaky rok (1905,2008...) ale jinak nic. takze tim se to da zredukovat
Ten modrej previt je zákeřnej!!!!
:smile20:
Veka]cze napsal:
ty dve ženske a britska vlajka mne nici. divam se an tu vlajku. mam otevrenou wiikipedi..a nic...snad vecer
Vlajka znamená, ve kterém jazyku to je. A když vidíš zrcadlový obraz, bude to anglicky co? :)
1) Je to modry, ma to nejaky duvod ze je to modry? Myslim, ze ano, i kdyz hneda vec taky nemela moc spolecnyho s resenim, ale tady bych v tom videl napovedu -> modra -> voda, inkoust, obloha |
2) Je to jakoby nakrivo, je to tak na nejake mape nakrivo? nebo autor udelal smycku a zrovna mu to tak vyslo, co muze byt tak blbe nakrivo
3) Smyčka je jakoby od ruky kreslena, kdežto tečky mají přesné pozice - je to tedy jen navod, aby se tecky spojily?
POMOOC
Nenapadlo vás, že by tá modrá vec mohla byť iba na zavádzanie? Čo keď to nie je správne riešenie toho predchádzajúceho?
EDIT: Nemôže mať nejaký význam to čierne orámovanie hore a vľavo?
To JannBaill : Cesky to uz asi nijak inteligentne napsane nebude. pouzil jsem ten soubor v priloze a myslim, ze ten cil tam je v ruznych podobach mockrat :smile16: takze cesky uz asi ne. zkousel jsem na to i nejouzivanejsi english slova a taky nic novyho krome startu... Zkousel jsem i ceska jmena a prijmeni, ted zkousim 120000zahranicnich prijmeni prevazne anglickych, tam mi to naslo shody, ale jen ty co zname!!! Posledni zminene zkonci behem pul hodiny, mam pocit, takze doplnim vysledky. jedine, ceho jsem pri tehle testech nenarazil jsou ty dve hadanky (start a pak ta s tim trojuhelnikem) takze ten modrej cmaranec je bud nesmyslna kombinace pismen(to projizdet nebudu!!!! nebo je to nejaky neidentifikovatelny podm¨pis autora, nebo je to dokonceni a mozna i nejaka jina odpoved k hadance start.jpg, preci jen se tam o modre mluvi =) :smile3:
To yaqwsx : podle čeho soudíš, že by to mohlo bát nějaké slovo pozpátku? myslím, že kdyby to bylo slovo pozpátku, tak ža to tam bude alespon nejak naznacene... (jako například u obrázku s anglickou vlajkou)
Víte jaký mam pocit? Mam pocit, že ta modrá věc je pohár pro vítěze. Takže balíme, končíme, dohráno, vše bylo uhádnuto, nic víc neexistuje! Vše co bylo jen modré na tomto světě, bylo dobré k postupu skrz tuto hadanku a také k jeho konci... :smile2:
Končim, projel jsem to cca. 16ti wordlisty různého zaměření a různé velikosti. Dohromady jsem vyzkoušel cca. 300 000slov a vylejzaj mi stále dokola ta samá!!!!!!! Prostě ten modrej grázl je poslední a basta, nic víc neni, je to jen lákadlo na to, abychom se snažili a tápali... Nic víc neni, toto je hranice...
To JannBaill : ...anebo mě trápí Firefox
Tak jsem se ho ptal; když jsem mu řekl, jestli by se nezeptal, řekl, že se jedná o ženu, takže to půjde těžko zjistit, tak jsme mu řekl, jestli by ji nezkusil podplatit a na to mi odpověděl, že to taky asi půjde těžko. Nakonec se z toho vivinula taková celkem zajímavá diskuze, ale výsledek žádný...
Příště se ho zeptám, jestli to už se zkusil zeptat.
To Spectator : Ano
pali6 napsal:
Čo keď je tou čmáranicou naznačené že treba pospájať prvé písmená všetkých riešení. (Občas mávam blbé nápady)
To yaqwsx : nooo mam takový pocit, že ty předchozí obrázky obsahovaly skoro všechna písmena :smile1: zkusim
EDIT: JInak tech obrazku bylo i s obrazkem hadanka a start 14... kneobsahuji akorat pismena q,w,f,g,j,u, Mam pocit, ze too nema moc vyznam. Na kolik mist by sis to predstavoval?
To Spectator : No, mylsel jsem, že je jich míň, takže to asi nemá smysl...Škoda
Ale pokud by jsi chtěl, tak na počet teček na obrázku.
Můj cluster to není, je to nová školní počítačová třída (můžu k tomu použít ještě druhou, méně výkonou), ale když tam nikdo není, tak je bezproblému tam po síti z notebooku nabootovat ParalleKnoppix a využívat to (otestváno). Škola je připojena přímo k páteři. Takže až přestanu marodit tak to můžem testnout.
Souhlasím se Spectatorem, výkon podle mě není to, co ten proces zdržuje. Trvá to tak dlouho protože trvá dlouho než se odešle požadavek na server a než server odpoví. To jsou ty desetiny sekundy o které tu jde... Jediná věc, co by imo mohla pomoct, je posílat paralelně více požadavků na server, pokud jste to už nezkoušeli v těch předchozích pokusech.
To tom*p : Mnooo, abych se přiznal tak já to zkoušel, ale nemělo to o moc větší účinnost. Jak říkám, mam pocit, že webzdarma nějak omezuje a i kdyby ne, tak každej proces provaděnej přes net chvilku trvá, pokud někdo hraje přes net, tak ví o čem mluvim...
To Spectator : nemelo o moc vetsi ucinnost znamena co? BTW tusim ze nekdo(ty?) nahore v diskuzi uvadel cas na jeden pokus 200-500ms. Ze srandy jsem to zkousel a me overeni existence trva 80-110ms a pokud behem toho zaroven generuju mozne nazvy tak 120-140ms coz je i bez vice paraelnich pozadavku minimalne dvojnasobne zrychleni.
To Anonymní uživatel : to jsem uvaděl, ale to byl starý skript, který je dávno passé, mezitim jsem to poupravil. pak už byla odezva 0.02 - 0.2s ... muj skript si pripravil kombinace dopředu, právě kvuli zdržování. Když si ale spočítáš počet kombinací tak to už moc vesele nevypadá
Ale predsa je tu ešte možnosť podplatiť autora ("Počúvaj, my ti spravíme super webovú stránku ak nám prezradíš to riešenie.") alebo sa mu vyhrážať ("Vieš, my sa poznáme s veľmi dobrými hackermi a tvoj počítač nie je taký bezpečný ako si myslíš."). :smile5:
To retriwr : mno o té hlouposti se dá dost polemizovat, představ si, že ti dám hádanku na něco co jsem dnes odpoledne viděl, ale to, že jsem to viděl a tak vubec nevíš, máš jen obrázek.
Shrneme to:
nevíš: kde, kdy, co, při jaké příležitosti, v jaké náladě, ....
víš: Vyjádření obrazem >>> Žlutá stuha a okolo 9 žlutých puntíků. ta stuha bude ve tvaru dejme tomu "L".
Otázka zní: napiš slovo =)
Správná odpověď: MichaelJacksonJeNaChlapecky.jpg
Odhadovaný čas při řešení z papíru (ošetřujeme možnost pokusů, jaké provádíme): Infinity
Co o mne říkají: je geniální a vymýšlí super otázky, hodně těžký. !!!
TOLIK MŮJ SKROMNÝ NÁZOR :smile2:
podle me to bude ale české slovo (kdosi říkal, že těch českých moc nebude, nebo něco v tom smyslu) protože kdyby to mělo být anglicky, tak by tam byla anglická vlajka, jak u te ženské..ne? ale jako fakt, už mě to štve.. taky sem vyzkoušela všechno možný. kdyby nám aspon ten, kdo na to přišel, dal nějakou malou nápovědu.. :-(
Ta právě teď vypadlo z učitele, že se vlastně ještě nikdo nedostal přes ten modrý klikyhák. TAkže myslím, že jme se dostali na konec. Ale možná by nebylo špatné napsat autorovi, zda-li se opravdu jedná o konec. Nemá na něj někdo kontakt?
kontakt na autora:
http://people.icq.com/people/about_me.php?uin=213261633
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Hackerská hádanka 2.0.1.3546 — založil MZetko
VB.NET Hádanka :-D — založil mylan4
Vánoční hádanka — založil remmidemmi