Problem s funkci isdigit() – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem s funkci isdigit() – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblem s funkci isdigit() – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Lukas
~ Anonymní uživatel
275 příspěvků
14. 10. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,
zacal jsem delat projekt do skoly a hned prvni vec co jsem zkusil nejde, mohl by mi nekdo prosim rict, proc tenhle kod nefunguje?

#include <stdio.h>

#include <stdlib.h>
#include <ctype.h>

int main(int argc, char *argv[])
{
char str[]="1776ažád";
int i;

for(i=0; i<8; i++)
{
if(isdigit(str[i]))
{
printf(" %c je cislo\n", str[i]);
}
else
{
printf(" %c neni cislo\n", str[i] );
}
}
return EXIT_SUCCESS;
}


Teda on nefunguje u písmen "í" a "á", což je trochu problem, protože to pak nemůžu použít. Nebo jsem nepochopil princip té funkce?

Prosím o radu, předem díky za každou rozumnou odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.206.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
14. 10. 2008   #2
-
0
-

protoze kdyz tomu das multibyte znak tak proste pada.... tusim ze staci pouzit iswdigit nebo nejak podobne ,.. je to ve stejnem hlavickovem souboru

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lukas
~ Anonymní uživatel
275 příspěvků
14. 10. 2008   #3
-
0
-

To KIIV : diky za pomoc, uz jsem to nasel, ale ve stejnem hlavickove souboru to neni.
Kdyby to nekdo potreboval tak je to v wctype.h

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.206.–
KIIV+42
God of flame
14. 10. 2008   #4
-
0
-

divne ja to mel ve stejnem

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 254 hostů

Podobná vlákna

Problem s funkci trim() — založil Lukas

Problém s funkcí strtok() — založil Sprinter

Problém s funkcí strcat() — založil Sprinter

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý