Uložení a vyvolání objektů do/z pole – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Uložení a vyvolání objektů do/z pole – PHP – Fórum – Programujte.comUložení a vyvolání objektů do/z pole – PHP – Fórum – Programujte.com

 

motorcb
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
14. 10. 2008   #1
-
0
-

Zdravim.
Mam class Auto:

<?php

class Auto {
var $id;
var $barva;

function __construct($id, $barva) {
$this->id=$id;
$this->barva=$barva;
}

public function get_id(){
return $this->id;
}

public function get_barva(){
return $this->barva;
}
}
?>



Do pole auta si pridam nekolik aut:
$auta = array();

$auta[] = new Auto(1, "cerne");
$auta[] = new Auto(2, "bile");
$auta[] = new Auto(3, "spinave");
$auta[] = new Auto(4, "modre");
$auta[] = new Auto(5, "ruzove");


Pole aut chci nasledne projit:

foreach ($auta as $index => $hodnota){

$auto = (Auto)(String)$hodnota;
echo $auto->get_id();
echo $auto->get_barva();
}


php hasi chybu (radek: $auto = (Auto)(String)$hodnota; ): Parse error: syntax error, unexpected T_STRING

Nevedel by nekdo jak na to? Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 10. 2008   #2
-
0
-

klidne se muzes odkazovat rovnou...
$hodnota->get_id()

nejsi v C++ abys musel pretypovavat krom toho ze to asi takovy ani nezna

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
15. 10. 2008   #3
-
0
-

přesně tak, žádné přetypování.
dále, když už máš definovaný gettery pak by se hodilo také ty proměné určit jako privátní, nebo chráněný.

protected $barva

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.171.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý