Otvorenie aplikacie v operacnom system – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Otvorenie aplikacie v operacnom system – C / C++ – Fórum – Programujte.comOtvorenie aplikacie v operacnom system – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jefries0
Duch
16. 10. 2008   #1
-
0
-

mam OS robeny v C a mam s nim 1 problem s otvorenim exernej .exe aplikacie....ked ju spustim tak mi zamrzne cely OS...toto je funkcia na otvorenie tej aplikacie kde je chyba???

#ifndef _EXEC_INCLUDED_

#define _EXEC_INCLUDED_

#include <fat.h>
#include <disk.h>
#include <malloc.h>
#include <printf.h>

#define seg 0x2000 /* segment, kam se program nahraje :) */
#define far_seg 0x20000000 /* far segment, (seg << 16) */

/*
* exec()
* najde na disku soubor <filename>, pokud ho najde
* zjisti, jestli to je soubor a ne treba slozka,
* pokud to je soubor, nahreje ho do pameti na adresu
* seg:0000 a provede call na toto misto
*
* navratove hodnoty:
* 0 - program spusten
* 1 - program nenalezen
*/
int exec(char *filename) {
unsigned int t;
unsigned int cluster;
unsigned int sp_zaloha;
unsigned int ds_zaloha;
char *dummy = (char*)0x0000;
int i=0;
DirectoryEntry *file = malloc(sizeof(DirectoryEntry));

while((i = findfile(file, i)) != -1) {
if(!strcmp(file->realname, filename)) { /* soubor nalezen */
if(file->attr == 0x20) { /* soubor je soubor (neni treba slozka..) */
cluster = file->ClstrNo;
t = cluster;
goto vypis;
}
}
}
free(file);
return 1;

vypis:
i=0;
while(1) { /* rutina pro nahrani souboru do pameti :)) */
ds_zaloha = _DS;
_DS = seg;
readdisk((StartSector + (cluster - 2)), 1, dummy);
dummy += 0x200;
_DS = ds_zaloha;
cluster = *((unsigned int*)(fat+((cluster * 3) / 2)));
if (t & 1) cluster >>= 4;
else cluster &= 0x0fff;
if (fat_end(cluster)) break;
t = cluster;
i++;
}
dummy -= (0x200*(i+1));

asm mov sp_zaloha, sp;
asm mov ax, seg ;
asm mov ds, ax ;
asm mov es, ax ;
asm mov ss, ax ;
asm mov sp, 0xFFFE ;

asm db 0x9a ; /* call far seg:0000 */
asm dw 0000 ;
asm dw seg ;
/* tu se vratime :) */
asm mov ax, cs ;
asm mov ds, ax ;
asm mov es, ax ;
asm mov ss, ax ;
asm mov sp, sp_zaloha;

free(file);
return 0;
}

#endif

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
Reklama
Reklama
Jefries0
Duch
18. 10. 2008   #2
-
0
-

nikto nevie pomoct????

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
o-lox0
Super člen
18. 10. 2008   #3
-
0
-

To je jak žert,
může být milióny důvodů, předně to chceš říct že to děláš
bez jakéhokoliv náznaku Debug ladění?
Doporučuji si dát na klíčová místa profesionálně
konzolový výpis na obrazovku, vždy po bloku kodu.
Dělají to tak mnozí,protože hledánim chyb ztratíš tuny
času oproti tvoření si Logu..

Vůbec nemůže být jasné zda program nekončí v nějaké jalové funkci
(findfile,fat_end)
nebo není jasné i jen zda správně zacházíš s výpočtem clusteru
u soub. sys.

Dej si za každý ukončený While -- Log("hotovo-to a to")
Pokud ti nepujde adekvatni cast pokracuj hloub tozn. porovnej
(to dela i DOS,..) napr. start .exe soub. na svoji "MZ" hlavicku!!

(na začátek kodu v xxx.exe umisti taky něco prokazatelnýho)

Jako posl. hrebiček - - bych být tebou udělal lepší správu paměti,
používat zároveň natvrdo 0x2000 a malloc, nevim nevim...

Víc asi neporadim..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
o-lox0
Super člen
18. 10. 2008   #4
-
0
-

Jeste takovy pripodotek
tento radek neni moc koser
readdisk((StartSector + (cluster - 2)), 1, dummy);
DS registr je v tuto chvili neprizpusobily pro praci s Glob. p. StartSector (pokud neni #define :D).
..mozna ta chybka (pokud malloc nesaha do 0x2000)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Jefries0
Duch
18. 10. 2008   #5
-
0
-

mozem ti poslat cely OS aby si sa nato pozrel....mal by si cas????

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

Podobná vlákna

Otvorenie — založil delphak

Otvorenie kniznice — založil Anonymní uživatel

Otvorenie programu — založil crutcher

Otvorenie súboru — založil tito100

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý