Návaznost na font-family. – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Návaznost na font-family. – CSS – Fórum – Programujte.comNávaznost na font-family. – CSS – Fórum – Programujte.com

 

pawlik0
Grafoman
16. 10. 2008   #1
-
0
-

Objevil jsem vista-like(?) písmo cambria. Jenže při zápisu:

         font-family: Cambria,Trebuchet MS;
Se dostávám do problémů, protože je Trebuchet MS znatelně větší. Dá se nějak chytře(Pomocí CSS nebo JS) zjistit, jestli má uživatel písmo cambria? nebo v případě, že ho user nemá, přepnout na Trebuchet MS a o 1px zmenšít písmo(a asi ho ztučnit)?

A protože bych se skoro o 50,- vsadil, že někdo namítne

Tak nepoužívej nestandartní pícmo Cambria...

Tak rovnou odpovídám, že k mému vista like stylu stránky se toto písmo velmi výjímečně hodí a jestli se nedá najít jiné řešení.

Přinejhorším to nebudu optimalizovat a kdo nemá Cambria(co mám i já na XP), tak se mu to zobrazí prostě hůř.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
pali60
Newbie
19. 10. 2008   #2
-
0
-

Mňa napadá iba, že by si dal na nejaké nenápadné miesto odkaz ("Blbne vám zobrazenie stránky??? kliknite sem!!!") , ktorý by pomocou javascriptu, keby sa naň kliklo, zmanil písmo. =D

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.232.–
Python::PHP::C/C++::Visual Basic::C#[br]KEEP SMILING =D
pawlik0
Grafoman
19. 10. 2008   #3
-
0
-

To pali6 : nj. co se dá dělat, asi nebudu používat Trebuchet, protože je imho o jeden dva px větší než ostatní písma při stejné font-size.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Font — založil Tukan

@font-face — založil ANV

@font-face vs. cufon? — založil tanned88

Font dělá neplechu :-( — založil AgGreSsivE

Win32 api Font — založil Porcepoque

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý