Vyber z databaze – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vyber z databaze – PHP – Fórum – Programujte.comVyber z databaze – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Peter P.
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
18. 10. 2008   #1
-
0
-

Zdravim, chtel bych se zeptat ja udelam vyber z databaze bez pomoci while, for, ... Proste chtel bych to udelat rucne. Napr. jako nahore zobrazit prvni clanek pak nekde zase dalsi, aby byli ruzne a tak dal

dikes

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.54.–
Reklama
Reklama
bukaj0
Věrný člen
18. 10. 2008   #2
-
0
-

Peter P.
Pro MySQL:
http://php.net/mysql_query – podívej se na příklady, něco užitečného možná bude i v komentářích (nepročítal jsem je).
http://linuxsoft.cz – pročti si díly zabývající se prací s databází.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Prog.0
Věrný člen
18. 10. 2008   #3
-
0
-

Nie celkom rozumiem, ale skusim:

Vyberies z DB napr 4 zaznamy a tie si ulozis do nejakeho pola. a potom kazdy polozku vypises samostatne.

cca takto (php):

Niekde na zaciatku stranky nacitas do pola niekolko poloziek.

$polozky = array();

$r = mysql_query('select ... LIMIT 4');
while($polozky[] = MySQL_fetch_row($r));
MySQL_free_result($r);


Zadefinujes si funkciu, ktora vypise polozku:
function vypis_polozky($data)

{
echo '<h2>'.HtmlSpecialChars($data[0]).'</h2>'; // napr nadpis
echo $data[1]; // napr text clanku
}


Vždy, keď budeš chciet vypísať položku, zavoláš túto funkciu a odovzdáš jej konkrétne dáta:
vypis_polozku($polozky[ <cislo_polozky> ]);


Druhá možnosť je taká, že vždy, keď budeš chcieť vypísať jednu kokrétnu položku, stiahneš si ju z databázy a na to ju vypíšeš. Ale efektívnejšie bude, keď si najprv načítaš všetky položky jedným query, niekde si ich "zakešuješ", a potom ich vypíšeš tam, kde treba....

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
Peter P.
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
18. 10. 2008   #4
-
0
-

Tady to sice nacte osobitne jenomze je to porad stejny. Ja bych chtel, abych data mohl nacitat do ruznych html kodu. Doufam ze sem to napsal zrozumitelne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.54.–
KIIV+42
God of flame
18. 10. 2008   #5
-
0
-

jak chces neco naprogramovat kdyz ani neumis popsat poradne co chces...?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Peter P.
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
18. 10. 2008   #6
-
0
-

Proste aby kazdy radek z databaze byl v jinym php kodu

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.54.–
KIIV+42
God of flame
18. 10. 2008   #7
-
0
-

myslis jako
<?php vypis1(); ?>
neco
<?php vypis2(); ?>
neco
---

neco
<?php vypisN(); ?>


??

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Peter P.
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
18. 10. 2008   #8
-
0
-

Proste aby kazdy radek z databaze byl v jinym html kodu

sry za chybu nahore

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.54.–
KIIV+42
God of flame
18. 10. 2008   #9
-
0
-

jakym html kodu? vyjadri se exaktne

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Peter P.
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
18. 10. 2008   #10
-
0
-

jako kdyz ho nacitas tam nahore v ty funkcii, jenomze ja chci aby byl kazdy radek v ruznych html kodech :

  echo '<h1>'.$data[0].'</h1>'; 


echo $data[1];


  echo '<h2>'.HtmlSpecialChars($data[0]).'</h2>'; 


echo $data[1];



echo '<h2><b>'.$data[0].'</b></h2>';

echo $data[1];


uz rozumis ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.54.–
KIIV+42
God of flame
18. 10. 2008   #11
-
0
-

stejne nechapu ... si do databaze uloz styl kterym se ma vypsat... a zneuzij css

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Prog.0
Věrný člen
18. 10. 2008   #12
-
0
-

To Peter P. : a od čoho zavisia tie kody? aký je vzťah medzi riadkom a spôsobom zobrazenia?
Ak žiadny, a chceš si to riadiť sám, tak si jednoducho nadefinuj niekoľko takých funkcií a použiješ vždy tú ktorá sa ti hodí. Alebo ostaň len pri jednej funkcii a pridaj jej ďalší parameter, ktorým budeš riadiť spôsob zobrazenia.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
18. 10. 2008   #13
-
0
-

rozdel si kod na dve casti
1) ten ktery provede sql dotaz a vytahne data (a treba je prevede na pole)
2) dale dalsi cast je ta, ktera to pole vlozi do tvych pozadovanych sablon

nic vic ti poradit nikdo nemuze; tady nejde o to, jak to udelat, ale o to, aby si mel jasno, co vlastne se da vubec delat a jak php funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

Podobná vlákna

NoSQL databáze - Výběr — založil sakal91

Vyber Databaze v MySQL — založil marioff

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý