"dynamický" počet struktur – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

"dynamický" počet struktur – C / C++ – Fórum – Programujte.com"dynamický" počet struktur – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
20. 10. 2008   #1
-
0
-

Zdrawím,
tak jsem tu zase a zase pro některé se stupidním dotazem (předem se omlouvám).
Mám takový problém že, potřebuji vytvořit něco jako:

struct struktura { ... } 

otázka: chcete vytvořit další strukturu?
ano -> struktura STUDENT;

problém je, že ta otázka by měla být cyklická a já bych potřeboval aby se ptala pořád.
pak nevím jak pojmenovávat, či jak k nim přistupovat k nově vytvořeným strukturám. takto se mi vždy vytvoří pouze struktura STUDENT, potřeboval byh STUDENT2, STUDENT3 atd. jenže si s tím nevím rady.
Jestli budu muset použít spíš vektor?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Reklama
Reklama
MaS0
Návštěvník
20. 10. 2008   #2
-
0
-

použít pole struktur s určitou velikostí nebo ten Vector,

Jestli budu muset použít spíš vektor?


NECHÁPU co je na tom špatnýho, nebo proč by se ti nemělo hodit???

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
20. 10. 2008   #3
-
0
-

nic na tom špatnýho neni, jen se ptám jestli je nějaké jiné řešení. Pole struktur s určitou velikostí v tomto případě nevím, jak použít, protože tu velikost neznám. Nejdřív bych se musel zeptat na počet, kolik jich chci vytvořit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
czbero0
Stálý člen
20. 10. 2008   #4
-
0
-

V .NETu je to řešeno kolekcemi a to tak, že poprfvé se vytvoří pole o velikosti asi n(nepamatuju si to presne) prvků, a když má dojít k překročení limitů, vytvoří se nové pole s dvojnasobným počtem prvků.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
KIIV+42
God of flame
20. 10. 2008   #5
-
0
-

muzes spojovej seznam... vzdy budes mit nejakou prvni a posledni strukturu a do ty posledni naalokujes a hodis pointer na novou posledni...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
MaS0
Návštěvník
20. 10. 2008   #6
-
0
-

To KIIV : nepracuje na nějakém podobném způsobu i nějaká šablona v STL (Quee nebo něco takovýho)???

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
KIIV+42
God of flame
20. 10. 2008   #7
-
0
-

To MaS : jop... ta se jeste k tomu stara i o alokaci a uvolnovani pameti sama....
vector je myslim idealni ... aspon je primej pristup k prvkum

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
20. 10. 2008   #8
-
0
-

jj všem moc díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 111 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý