Ahoj lidi,
potřebuju vytvořit uživatelské rozhraní pro ovládání jednoho přístroje přes rozhraní OPC. Výrobce poskytuje příslušný OPC server, takže tahle strana je v pohodě. Horší je to, že pořád nemůžu sehnat žádný návod na to, jak si vytvořit vhodného klienta. Hotových klientů jsem našel hromady, ale buď jsou to nepoužitelná dema a shareware nebo mi nefungují nebo nejsou pro Delphi nebo u nich nejsou zdrojáky nebo to naopak jsou zdrojáky bez dokumentace (a zatím se v téhle oblasti neorientuju natolik dobře, abych je pochopil).
Takže než se pustím do podrobného studia specifikací OPC, abych si klienta mohl napsat sám, radši se zeptám: nevíte náhodou o už hotovém OPC klientu, který by byl zadarmo a pokud možno ve formě komponentu, který půjde nainstalovat na panel (v Delphi 7) a rovnou použít?
Dík
Fórum › Delphi
OPC klient
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Moje stránka.
Aha, stačilo najít a naimportovat příslušné DLL knihovny \windows\system32\opc*.dll a hned se mi objevil nový panel ActiveX. Teď už jenom zjistit, jak se to používá...
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů
Podobná vlákna
E-mailový klient. — založil
Server a Klient — založil infomf
Ftp klient — založil z_moravec
FTP klient - makra — založil yaqwsx
Aplikace klient - server — založil zvire