Prosim o pomoc s programom v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prosim o pomoc s programom v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comProsim o pomoc s programom v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

aphexxx0
Duch
22. 10. 2008   #1
-
0
-

Zdravim chcel som poprosti o pomoc... mam ulohu..
Napiste program, ktory napise na disk a obrazovku maticu mxn
nahodnych cisel a druhy program, ktory ju precita, na cislach
realizuje nejaku jednoduchu operaciu .
Pod operaciou sa rozumie vypis
iba kazdeho druheho cisla. Cisla nech su oddelene medzerami a program, ktory
ich cita, nech je co mozno najvseobecnejsi, t.j. nech si dokaze
zistit pocet riadkov a stlpcov citanej matice bez toho, ze by mu
to bolo potrebne vopred zadat.
... prvu cast programu mam t.j. napise na disk a obrazovku maticu nahodnych cisel.. ale tu druhu cast neviem nieco mi tam hapruje



#include <iostream>
#include <fstream>

#define MRAND 100 //program generuje cele cisla od 0 do (MRAND-1)

using namespace std;

int main(){
cout << "program generuje maticu m krat n pozostavajucu z nah. cisel 0 - 99" << endl;
int m, n;
cout << "zadaj m: ";
cin >> m;
cout << "zadaj n: ";
cin >> n;
cout << "zadaj nazov vystupneho suboru: ";


ofstream fout ("out.doc");
srand((unsigned)time(NULL));
for(int i=0; i<m; ++i){
for(int j=0; j<n; ++j){
fout << rand()%MRAND << " ";
cout<<rand()%MRAND << " ";}
fout << endl;
cout << endl;
}
fout.close();
cout << "stlac lubovolnu kalvesu a enter" << endl;
char klaves;
cin >> klaves;
return 0;

a tu je druha cast programu...
#include <iostream>

#include <fstream>

using namespace std;

int main(){
cout << "program z daneho suboru obsahujuci cisla vyberie kazde druhe cislo" << endl;
cout << "zadaj nazov vstupneho suboru: ";
char inf[20], outf[20];
cin >> inf;
cout << "zadaj nazov vystupneho suboru: ";
cin >> outf;
ifstream infile (inf);
ofstream outfile (outf);
int cislo;
while(!infile.eof()){
infile >> cislo;
while (cislo!='\n')
if(!infile.eof()){
infile >> cislo;
outfile << cislo << " ";
}
outfile << endl;

}
return 0;
}

kto by mi stym pomohol bol by som mu vdacny.. dakujem vopred :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.130.–
MaS0
Návštěvník
22. 10. 2008   #2
-
0
-

myslim si, že by tan cyklus šel takto

while (!infile.eof())

infile >> cislo;
for(int poradi=1; poradi%4==1 and !infile.eof() and cislo!='\n'; poradi++,infile >> cislo){ //to "poradi" tam je proto, protože chceš zpracovávat jen každou druhou číslici(mezi nima jsou mezery)
outfile << cislo << " ";
}
outfile << endl;
}

, ale nevim jak to bude fungovat (nejsem si jistej s tou třetí částí for -"; poradi++,infile >> cislo" a tím jestli se bude mezera načítat do proměnej int).....vyzkoušej to

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
aphexxx0
Duch
22. 10. 2008   #3
-
0
-

ano ano uz to funguje.... dikyy moc brachoo :) mas to u mna :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.130.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Pomoc s programom — založil sa54d

Pomoc s programom — založil thomass

Pomoc s programom — založil noro-nr

C++ pomoc s programom — založil toso992

POMOC s programom — založil ico222

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý