Pomůže mi někdo prosím? – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomůže mi někdo prosím? – Java – Fórum – Programujte.comPomůže mi někdo prosím? – Java – Fórum – Programujte.com

 

Břeťa Král
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
22. 10. 2008   #1
-
0
-

jsem začátečník v programování, jsem na vš studuju dálkově. příští týden v pátek máme psát test, který má tyto zadání:


http://www.cs.vsb.cz/kratky/courses/2008-09/upr/sylabus/test1.pdf



základy bych chápal, ale prostě mě nenapadá, jak mám ty příklady udělat. tak se ptám, jestli by mi někdo z vás profíků poradil, popřípadě vysvětlil jak na to.

děkuju moc předem

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.120.–
DavMar0
Newbie
23. 10. 2008   #2
-
0
-

Copak děláš za obor?

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.228.–
"RGF2bWFyIA=="
Dead Boss
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
23. 10. 2008   #3
-
0
-

Metóda append by vyzerala asi takto:

Vytvoríš pole, ktoré má políčok pole1 + pole2, teda:

char[] pole = new char[pole1.length + pole2.length]


Teraz buď metódou System.arraycopy skopíruj tie dve polia do jedného veľkého, alebo prejdi v cykle polia a prvky vkladaj po jednom:


for(int i = 0; i<pole1.length; i++) {
pole[i] = pole1[i];
}
for(int i = 0; i<pole2.length; i++) {
pole[i + pole1.length - 1] = pole2[i]; // -1 lebo polia sa indexuju od nuly
}


Ak sa majú prvky striedať tak to spravíš jedným cyklom:


for(int i = 0; i<pole1.length; i++) {
pole[i*2] = pole1[i]; // Kazdy parny index
pole[i*2 + 1] = pole2[i]; // Kazdy neparny index
}


Vypis v metode print je ti dufam jasny.

Metoda find:


for(int i = 0; i<str.length(); i++) {
if(str.charAt(i) == znak1) return true;
}
return false;


Možno tam sú nejaké chyby, sorry píšem narýchlo ale podstata tam je.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.232.42.–
Břeťa Král
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
23. 10. 2008   #4
-
0
-

Momentálně jsem na vsb fei ikt (informacni a telekomunikacni programy

diky za pomoc, momentálně mě zlobí třetí příklad, nevím jak mám srovnat první znaky pole za sebe a pak ty druhe, podarilo se mi udelat to, ze se mi zobrazi prvni devitka, pak 33 a 48. 10 se neukaze vubec, jen na konci je nula
u ctyrky nejspise musim pouzit if?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.120.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý