Nej distribuce Linuxu – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nej distribuce Linuxu – Offtopic – Fórum – Programujte.comNej distribuce Linuxu – Offtopic – Fórum – Programujte.com

amater
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
23. 10. 2008   #1
-
0
-

Ahoj.
Chtěl bych se zeptat, jestli používáte linux, jakou distribuci a zdali jste s ní spokojeni.

Vím, že je to individuální, ale chtěl bych vědět, který distribuce vede ... :-)

Díky, mejte se ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
23. 10. 2008   #2
-
0
-

To amater : já používám mandrivu a jsem spokojen. Kamarád mi nedávno říkal o nějaké nové distibuci a říkal, že je nadupaná. Nevím co je na tom pravdy ale můžeš to zkusit. Je to DreamLinux http://dreamlinux.czechian.net/

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Earl Cash0
Věrný člen
23. 10. 2008   #3
-
0
-

u me jednoznacne vede Gentoo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
pawlik0
Grafoman
23. 10. 2008   #4
-
0
-

To amater : pokud začínáš, můžeš si zkusit dát na flash disc Slax, na něm se to dobře učí. Pokud vím, nejznámější je Ubuntu, nejpěknější SUSE a dobrá je Fedorka, ale protože vše znám od vidění, nemohu posoudit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
bukaj0
Věrný člen
23. 10. 2008   #5
-
0
-

Na starém desktopu jsem měl Ubuntu, na nynějším mám OpenSuse a na notebooku Arch Linux. Nejvíce jsem spokojený s Archem, protože se mi líbí jeho způsob správy -- rád si s tím pohraju a mám radši, když musím věci přidávat než odebírat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Tomcat0
Newbie
23. 10. 2008   #6
-
0
-

Driv jsem mel Fedoru, ted mam Ubuntu. Fedora byla zajimavejsi co se nekterych aktualnich ficurek a dulezitych oprav tyce, na druhou stranu nekdy skripaly i pomerne zakladni veci. V ubuntu vicemene funguje vse jak ma, ale zas je trosku pozadu (coz se doufam zmeni ted vydanim dalsi verze). Clovek nemuze mit vse :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.66.–
"Nemůžete nikoho nic naučit, můžete mu maximálně pomoci, aby to sám v sobě nalezl. " Galileo Galilei
kezalb0
Newbie
23. 10. 2008   #7
-
0
-

Ubuntu.....téměř 100% spokojení hlavně se mi líbí široká základna a ochota lidí na foru......jinak pokud se nepletu tak anketa o nej distro byla pred 2 mesici vyhralo ubuntu

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
23. 10. 2008   #8
-
0
-

je jich víc, Ubuntu je jednoduché, můžeš si ho poslat zdarma a je IMHO dobré pro začátek, pak Fedora, Mandriva a hlavně openSuSE, s těma jsem byl velmi spokojen. Teď jsem slyšel o dobré distribuci, založené na gentoo, jmenuje se Sabayon Linux, myslím, že by se vám všem líbil. Sám teď doma mám Gentoo, nedám na něj dopustit, ale uznávám, že to není "přívětivá distribuce" :-D. Stahuju a kompiluju teď 300 balíku KDE, Gentoo jsem si instaloval pěkně ručně přes konzoli s miniCD (prostě hardcore instalace :-D).

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.78.–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Earl Cash0
Věrný člen
24. 10. 2008   #9
-
0
-

To Garret Raziel : privetiva sice neni, ale clovek se nauci spoustu noveho...to co jsem se naucil pri instalaci (zabralo mi to zhruba 7 dni, nez jsem mel alespon castecne funkcni system) jsem se nenaucil za nekolik mesicu pouzivani Kubuntu, takze to ma sve vyhody... :)

Stahuju a kompiluju teď 300 balíku KDE

omg, to snad ani nejde ne? :)) ja si zakladam na jednoduchosti, takze mam nahozene KDE bez zbytecnosti a kompiluju jen veci, ktere pouziju...ostatne to byl hlavni duvod, proc jsem se rozhodl prejit na Gentoo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
24. 10. 2008   #10
-
0
-

To Earl Cash : Tak nějak to bylo i u mě, nicméně musím poděkovat za výtečný step-by-step tutoriál gentoo handbook, která zjednodušil instalaci tak stokrát. Také jsem chtěl původně stahovat a kompilovat jenom ty části KDE, které budu potřebovat, nicméně pak jsem se rozhodl pro kde-meta (kterýžto sdružuje veškeré KDE balíky), už jenom proto, že nevím, co se v tom kterém balíku nachází.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.78.–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
czbero0
Stálý člen
24. 10. 2008   #11
-
0
-

To Garret Raziel : Dokud jsem neměl v gentoo funkční KDE, tak jsem kompiloval přes chroot.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.4.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Distribuce linuxu — založil ospaly.stanislav

Nej distribuce — založil Ghekon

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý