Ahoj.
Chtěl bych se zeptat, jestli používáte linux, jakou distribuci a zdali jste s ní spokojeni.
Vím, že je to individuální, ale chtěl bych vědět, který distribuce vede ... :-)
Díky, mejte se ...
Fórum › Offtopic
Nej distribuce Linuxu
To amater : já používám mandrivu a jsem spokojen. Kamarád mi nedávno říkal o nějaké nové distibuci a říkal, že je nadupaná. Nevím co je na tom pravdy ale můžeš to zkusit. Je to DreamLinux http://dreamlinux.czechian.net/
Na starém desktopu jsem měl Ubuntu, na nynějším mám OpenSuse a na notebooku Arch Linux. Nejvíce jsem spokojený s Archem, protože se mi líbí jeho způsob správy -- rád si s tím pohraju a mám radši, když musím věci přidávat než odebírat.
Driv jsem mel Fedoru, ted mam Ubuntu. Fedora byla zajimavejsi co se nekterych aktualnich ficurek a dulezitych oprav tyce, na druhou stranu nekdy skripaly i pomerne zakladni veci. V ubuntu vicemene funguje vse jak ma, ale zas je trosku pozadu (coz se doufam zmeni ted vydanim dalsi verze). Clovek nemuze mit vse :)
je jich víc, Ubuntu je jednoduché, můžeš si ho poslat zdarma a je IMHO dobré pro začátek, pak Fedora, Mandriva a hlavně openSuSE, s těma jsem byl velmi spokojen. Teď jsem slyšel o dobré distribuci, založené na gentoo, jmenuje se Sabayon Linux, myslím, že by se vám všem líbil. Sám teď doma mám Gentoo, nedám na něj dopustit, ale uznávám, že to není "přívětivá distribuce" :-D. Stahuju a kompiluju teď 300 balíku KDE, Gentoo jsem si instaloval pěkně ručně přes konzoli s miniCD (prostě hardcore instalace :-D).
To Garret Raziel : privetiva sice neni, ale clovek se nauci spoustu noveho...to co jsem se naucil pri instalaci (zabralo mi to zhruba 7 dni, nez jsem mel alespon castecne funkcni system) jsem se nenaucil za nekolik mesicu pouzivani Kubuntu, takze to ma sve vyhody... :)
omg, to snad ani nejde ne? :)) ja si zakladam na jednoduchosti, takze mam nahozene KDE bez zbytecnosti a kompiluju jen veci, ktere pouziju...ostatne to byl hlavni duvod, proc jsem se rozhodl prejit na Gentoo...Stahuju a kompiluju teď 300 balíku KDE
To Earl Cash : Tak nějak to bylo i u mě, nicméně musím poděkovat za výtečný step-by-step tutoriál gentoo handbook, která zjednodušil instalaci tak stokrát. Také jsem chtěl původně stahovat a kompilovat jenom ty části KDE, které budu potřebovat, nicméně pak jsem se rozhodl pro kde-meta (kterýžto sdružuje veškeré KDE balíky), už jenom proto, že nevím, co se v tom kterém balíku nachází.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Distribuce linuxu — založil ospaly.stanislav
Nej distribuce — založil Ghekon
"Prázdná" distribuce linuxu — založil hucik
LiveCD distribuce — založil n/a
Nejnenáročnější distribuce — založil hybridfusion