Checkbutton – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Checkbutton – Python – Fórum – Programujte.comCheckbutton – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
cepin
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
23. 10. 2008   #1
-
0
-

zdar,mam naky takovyto kod :



ffrom Tkinter import *


def zaklNastaveni():
print logovat
if logovat == 1:
log=open("log.txt","a")
log.write("základní nastavení: LOGOVÁNÍ:")
log.write(logovat)
log.write(" VYPNUTI PO SKONCENI DOWNLOADU:")
log.write(vypinani)
log.flush()

else:
print"chyba"
def stahovani():
zaklNastaveni()

root=Tk()
vypinani = IntVar()
vypinani.set(0)
logovat = IntVar()
logovat.set(0)


bvyp = Checkbutton(root, text = 'Vypnout po skonceni downloadu', variable = vypinani, onvalue=1,offvalue=0)
bvyp.pack()
blog = Checkbutton(root, text = 'logovat prubeh', variable = logovat,offvalue=0, onvalue=1)
blog.pack()
button=Button(root,text="start",command=stahovani)
button.pack()

root.mainloop()


tak se promenne logovat ani vypnout nezmeni hodnota?Cim to je?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.145.–
Reklama
Reklama
maral
~ Redaktor
0
Newbie
24. 10. 2008   #2
-
0
-

No, ja bych rekl ze nemuzes dat do podminky logovat == 1, pac to neni normalni promenna ale trida, a ta jeji hodnota se zjisti jinak. Musis zadat logovat.get() == 1:
Pak to funguje, ale jeste musis zmenit ten zapis promenne do logu:
log.write(str(logovani.get()))
taqto funkce bere jen string, logovani je instance tridy, logovani.get() je int, takze to musis jeste prevest na string. To samy udelas s tim druhym.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.159.–
cepin
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
24. 10. 2008   #3
-
0
-

s logovat.get() sem to taky uz zkousel,ale diky,az prijdu domu tak to znovu zkusim

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.83.–
cepin
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
25. 10. 2008   #4
-
0
-

skvely,uz to jede,diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.145.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

Podobná vlákna

Tkinter checkbutton — založil Raada

Tkinter, Checkbutton, TopLevel — založil john-smith

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý