Cookies – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Cookies – PHP – Fórum – Programujte.comCookies – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mirek Braho0
Stálý člen
11. 8. 2006   #1
-
0
-

Ahoj, mam jednoduchou otázku. Jakou trvanlivost mají cookies, když jim v mém skriptu nezadáme hodnotu trvanlivosti? Myslel jsem, že když dobu platnosti nezadám, tak je nekonečná. Ale na mojí stránce vydrží jen 24 hodin. Jak to zadat aby teda byla hodnota doby trvanlivosti nekonečná?

Díky díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
11. 8. 2006   #2
-
0
-

Muzes jim zadat maximalne hodne dlouhou dobu trvanlivosti (treba nekolik let)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
11. 8. 2006   #3
-
0
-

Ak nezadas hodnotu vyprsania platnosti cookie, tak kazdy browser to moze chapat inak. Napr. Firefox to chape tak, ze platny cookie je po dobu trvania session (tj. az po zatvorenie Firefoxu). Sice hodnota expire je nepovinna, ale nevidim dovod, preco ju nezadat. Predsa je lepsie, ak programator ma kontrolu nad tym, ako dlho moze byt platny cookie. Nekonecnu dobu expire nemozes zadat a to z toho dovodu, ze expire je typ integer, ale mozes nastavit maximalnu hodnotu typu integer pomocou PHP konstanty PHP_INT_MAX.

Priklad:



<?php
setcookie("meno", "hodnota", PHP_INT_MAX);
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
František Sabovčik0
Návštěvník
13. 8. 2006   #4
-
0
-

To je chytré. Ale jinak to je docela divné, ukládat cookies uživateli na tak dlouhou dobu, kolik je to vlastně let? Já obvykle dávám rok.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
uzanto de Esperanto
mi toki pi toki pona
Ondrej Jur??ek
~ Moderátor
0
Stálý člen
13. 8. 2006   #5
-
0
-

Samozrejme v praxi je to nezmysel. Stym som len chcel demonstrovat nahradu za nekonecnost.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mirek Braho0
Stálý člen
14. 8. 2006   #6
-
0
-

D?ky, s t?m INT_MAX si mi pomoh, to m? nanapadlo. No j? to chci proto, ?e moje str?nka po??t? po?et p??stup? (a ukazuje) ka?d?mu u?ivateli zvl?, kolikr?t na t? str?nce on byl. D?l?m to pr?v? p?es cookies, tak?e chci, aby mu to uk?zalo p?esnou hodnotu i kdy? se t?eba vr?t? a? za 3 roky na tu str?nku. Zkr?tka aby se to nenulovalo... Tak d?k za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
14. 8. 2006   #7
-
0
-

Mam pocit ze za tri raky bude ten dotycny mit uz preinstalovany pocitac, vycistena data prohlizece nebo neco jineho...proc vlastne chces pocitat pocet navstev daneho uzivatele? K cemu je to dobre?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Michal Zima0
Super člen
14. 8. 2006   #8
-
0
-

Dobr? to m??e b?t u? jen pro toho u?ivatele - jen tak pro jeho vlastn? statistiku. Tebe by t?eba nezaj?malo, kolikr?t jsi u? nav?t?vil programujte? :-D

S tou p?einstalac? m?? pravdu - v p??pad? Windows? ur?it?. Kdysi, kdy? jsem je je?t? m?l, tak jsem je p?einstalov?val minim?ln? 1x za p?l roku.?:error:?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mandriva Linux 2007.1, KDE 3.5, Opera 9.22, vim 7.0...
Mirek Braho0
Stálý člen
15. 8. 2006   #9
-
0
-

Prost? to tak chci no. N?kde sem tyhle statistiky u? vid?l. A m? pravdu, pro n?koho to m??e b?t zaj?mav?. Obecn? po??tadlo m? kde kdo. M?m zn?m? co nep?einstalovali windows i po 3 letech. V?m ?e je to blbost, proto?e v?me jak pak takov? PC ?lape. Ale prost? sem si vzal do hlavy ?e to tam tak ud?lam tak proto :) Hodim tam 3 roky a bude ...

d?ky za reakce

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
15. 8. 2006   #10
-
0
-

Tebe by třeba nezajímalo, kolikrát jsi už navštívil programujte? :-D



No, bylo by to hodně vysoké číslo, ale nicneříkající, protože sem lezu ze dvou různých PC a taky je poměrně často přeinstalovávám :P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Mirek Braho0
Stálý člen
16. 8. 2006   #11
-
0
-

Dělam to z jednoho prostého důvodu,

rád píšu v PHP a baví mě to. Jenže nemám žádnou inspiraci ani motivaci, ani nevim co na ty stránky dát. Tak si prostě vymejšlim blbosti a zkoušim co všechno PHP umí (což mi vlastně taky nikdo ještě nedokázal říct, myslim že PHP není jen o tom pracovat s databází MySQL a používat místo framů funkci include).

Tohle bude stránka o hrách, která stejně bude mít návštěvnost tak 5 lidí za měsíc. Nechcete někdo něco vytvořit ode mě ? :) Jediné co jsem dodělal je www.tjctineves.wz.cz ale tam už nevim co tam nacpat, aby to zas nebylo přeplácané :/ O tom že to nepodléhá standardům W3C nechci slyšet, není to žádná profesionální prezentace ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pinkava Pavel0
Stálý člen
16. 8. 2006   #12
-
0
-

O tom, že to nepodléhá standardům W3C nechci slyšet, není to žádná profesionální prezentace ...



Divil by ses kolik profesionálních prezentací nepodléhá standardům W3C.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Něco tak nepatrného, jako je mávnutí motýlích křídel, může způsobit uragán, který zasáhne celý svět. - Teorie Chaosu -
Arch Linux / Mac OSX Lion
dalaman0
Věrný člen
16. 8. 2006   #13
-
0
-

Napr. programujte.com :P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
16. 8. 2006   #14
-
0
-

Divil byses jak malo jich splnuje v plne mire :P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Mirek Braho0
Stálý člen
17. 8. 2006   #15
-
0
-

Tak pro? tam cpou tyhle identifi?tory -

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
kdy? to stejn? nespl?uje ten standard? U? sem si toho v?im na hodn? str?nk?ch, to je fakt. Je to pak k n??emu dobr??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 76 hostů

Podobná vlákna

Cookies — založil Pepa Rohlik

Cookies — založil Marty_SVK

Cookies — založil tomi86

Nevytváří Cookies — založil Alex

Problém s cookies — založil pecan987

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý