Nacitanie dlheho textu do premenej – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nacitanie dlheho textu do premenej – C / C++ – Fórum – Programujte.comNacitanie dlheho textu do premenej – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Onsi0
Stálý člen
24. 10. 2008   #1
-
0
-

akym sposobom mozem do premenej riadok nacitat text o neznamej velkosti, teda text ktory neni ukonceny novym riadkom???
lebo skusal som to robit cez cin.get(); ale ono to vyzaduje aj maximalnu dlzku ktora by v tomto pripade mala byt teoreticky neobmedzena...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.36.–
Reklama
Reklama
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
24. 10. 2008   #2
-
0
-

To Onsi : můžeš postupně načítat všechny znaky a kontrolovat zda-li se daný znak nerovná třeba # (příklad) a pak by došlo k ukončení vstupu. Nebo kontrolovat konec souboru (EOF)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
paul270
Návštěvník
24. 10. 2008   #3
-
0
-

něčím ten řetězec ukončený být musí, takže nevidím problém ukončit načítání v době, kdy se přečte daný, pro tebe poslední žádoucí znak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
Wizard0
Stálý člen
24. 10. 2008   #4
-
0
-

co tak pouzit funkciu:



getline(cin, string);

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.182.–
MaS0
Návštěvník
24. 10. 2008   #5
-
0
-

jak řikal Wizard použij funkci getline a třídu string....pokud chceš ukončovat vstup jinym znakem než nový řádek, můžeš ten znak předat jako třetí argument...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
24. 10. 2008   #6
-
0
-

To MaS : pravda, lepší řešení

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Onsi0
Stálý člen
25. 10. 2008   #7
-
0
-

díki pomohlo

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.36.–
Onsi0
Stálý člen
25. 10. 2008   #8
-
0
-

a nedalo by sa to este spravit tak, ze ak som mal teda:
getline(cin, string, "#");
tak by po zadani # este aj tento znak ulozilo do premenej string???

ide mi o to ze ak budem volat len getline(cin, string); tak potrebujem aby mki do tej premenej ulozilo este aj to ukoncenie riadku

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.36.–
Bald3rr0
Super člen
25. 10. 2008   #9
-
0
-

To Onsi :

getline(cin, string, "#");

string += "#";

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Wizard0
Stálý člen
25. 10. 2008   #10
-
0
-

hmm no trieda 'string' ma zadefinovany operator '+=' pre spajanie retazcov takze to mozes spravit jednoducho:



string += '#';


EDIT: to som to pisal tak pomali :X

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.182.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 78 hostů

Podobná vlákna

Swing nacitanie textu s stylmi — založil michal

Nulovanie premenej — založil johnw

Menenie premenej po kliknutí — založil Patrik

Vyrezanie textu s textu... — založil kotlas6667

Nacitanie cisel c++ — založil Jano

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý