HTML a PHP syntaxe? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

HTML a PHP syntaxe? – .NET – Fórum – Programujte.comHTML a PHP syntaxe? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
DJHard
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
24. 10. 2008   #1
-
0
-

Ahodja, chtěl bych se zeptat na jendu malou věc, nevíte jak udělat nebo kde stáhnout nějakou komponentu na syntaxi HTML (pokud to pujde tak i PHP), mě by třeba satčilo vědět jak to napast.

děkuju za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.19.–
Reklama
Reklama
DJHard
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
24. 10. 2008   #2
-
0
-

To DJHard :

zapoměl jsem říct že to potřebuju do C#, žádenj tut jsem nenašel, a prostě:'(

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.19.–
Quiark0
Věrný člen
25. 10. 2008   #3
-
0
-

Zkus svůj dotaz napsat tak, abychom věděli, co vlastně chceš. C# a HTML jsou dvě různé věci, vůbec nechápu, co chceš. Nějaké návody, které tě naučí psát HTML jsou například na jakpsatweb.cz.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
DJHard
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
25. 10. 2008   #4
-
0
-

To Quiark :

aha, takže, píšu v C# program, prostě HTML Editor, ale potřebuju nějak zvýraznit HTML syntaxi např richTextBoxu, ale nikde na netu jsem nenašel tut, a nějaké komponenty mi také nefungují. SAmozřejmě vím že C# a HTML jsou dvě věci.

Snad už to chápete?:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.19.–
netman920
Super člen
25. 10. 2008   #5
-
0
-

bechces to nahodou do visual studia? ci do akeho editora, AK SOM TO SPRAVNE POCHOPIL

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
25. 10. 2008   #6
-
0
-

To DJHard : chceš zvýraznění klíčových slov?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
25. 10. 2008   #7
-
0
-

Spousta příkladů je na serveru http://www.codeproject.com/. Dál můžeš free editor vykuchat z prostředí #Develop a nebo zkus hledat SyntaxBox.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
DjHard
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
25. 10. 2008   #8
-
0
-

SyntaxBox jsem zkoušel,a el mám problém že mi nejde nainstalovat, ta komponeneta, poradíte?:(

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.19.–
antrax
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
25. 10. 2008   #9
-
0
-

Někdo, kdo se neumí ani zeptat nemůže psát HTML editor. To by ty programy vypadaly.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
DjHard
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
25. 10. 2008   #10
-
0
-

jak neumí zeptat zomg? diť jsem se norm zeptal...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.19.–
25. 10. 2008   #11
-
0
-

To DjHard : Ne, neporadíme. Je to tím, že se ta komponenta nemusí instalovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
DjHard
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
25. 10. 2008   #12
-
0
-

a jak jí tam teda hodit?:) abyhc jí pak mohl použít, to by mi moc stačilo, dál už bych na vše přišel sám, pokud napíšeš co s tim, tak díkec:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.19.–
25. 10. 2008   #13
-
0
-

To DjHard : Jak můžu napsat co s tím, když nevím, co ti nejde. Prostě tu knihovnu stáhni, nareferencuj a používej.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
DjHard
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
26. 10. 2008   #14
-
0
-

definguj: ,,nareferencuj'', já prostě nevím jak ten SyntaxBOx pridat do projektu, abych do něj mohl psát, protože norm vyberu komponentu z Toolboxu, ale v tomhle případě fakt nevím:(

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.19.–
DjHard
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
26. 10. 2008   #15
-
0
-

*definuj

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.19.–
DjHard
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
26. 10. 2008   #16
-
0
-

hojte, už se mi podařilo tam ten syntaxbox nastrkat, ale teď je další problém, jak nastavit aby to zvýrazňovalo ten kód, máte s tím někdo zkušenosti?:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.19.–
26. 10. 2008   #17
-
0
-

http://www.codeproject.com/KB/miscctrl/fireballcodeeditor.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
DjHard
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
27. 10. 2008   #18
-
0
-

To djanosik :

díkec, udělal jsem to podle návodu, kterej ej na té stránce ale vyhazuje mi to tento ERROR:

The best overloaded method for: Fireball.CodeEditor.SyntaxFiles.CodeEditorSyntaxLoader.SetSyntax, (FIreball.Windows.FormsCodeEditorControl,string), have some invalid arguments


a druhý error:
cannot convert from 'WindowsApplication1.Form1.SyntaxLanguage' to string


a mám to přesně jako na ton webu cos mi poslal:

public Form1()

{
InitializeComponent();

CodeEditorControl codeEdit = new CodeEditorControl();

this.Controls.Add(codeEdit);

codeEdit.Dock = DockStyle.Fill;
codeEdit.Document = CodeEditorSyntaxLoader.SetSyntax(codeEdit, SyntaxLanguage.CSharp);

}


nevíte někdo co stim? a chyb je na podtrženém řádku

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.19.–
27. 10. 2008   #19
-
0
-

Přečti si tu chybu, zapřemejšlej nad tím a pak to zkus vyřešit. Je to způsobené tím, že v tom článku je použitá odvozená komponenta a nikoliv současná verze SyntaxBoxu. Pokud potřebuješ s tímto poradit, tak na HTML editor rovnou zapomeň.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
DjHard
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
27. 10. 2008   #20
-
0
-

To DjHard :
jak odvozená komponenta, jako myslíš tu od FIreball nebo od compona, já to fakt nechápu, kdybys to rači normálně popsal a nemlel abych nato zapoměl, mám 84% z celého toho programu, až na ten **** syntaxbox + pár jinejch věcí na kterejch pracuju zbývaj, prostě kdyby alespoň někde napsali podrobný návod jak to použít atd.. ale néééééé

p.s neznáte nějakou stránku kde by mi někdo poradil?pač tady to asi nikam nevede

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.19.–
27. 10. 2008   #21
-
0
-

To DjHard : Nn, tímto způsobem to opravdu nikam nevede. V tom máš absolutní pravdu. Jak autor SyntaxBoxu, tak společnost Compona, pro kterou tu komponentu vytvářel, maj na stránkách ke stažení quickstart (možná neaktuální). Způsobů, jak tomu předat definici syntaxe je několik a tím, že si budeš stěžovat, určitě problém nevyřešíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

Podobná vlákna

Využitie html v php ? — založil Ennergy

Pomoc s html (?php) — založil houdis

Php - include in html — založil Dalkoplaz

Ako oddelit HTML a PHP — založil devilevil

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý