Iframe - zjištění aktuální url – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Iframe - zjištění aktuální url – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comIframe - zjištění aktuální url – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
25. 10. 2008   #1
-
0
-

Ahoj

Mám problém. Potřebuji, aby se načetla ta stránka jejíž adresu zadám do vstupu - to mi funguje; Ale jak mohu dalším kliknutím na jiné tlačítko zjistit aktuální adresu toho webu, který se zobrazuje v tom iframu?? Následuje kód:



<script>
function prejdi(){
var vstup = document.getElementById("adresa");
frames['web'].location.href = vstup.value;
}
function ukaz_url(){
alert(frames['web'].location.href);
}
</script>
<input type = 'text' name = 'adresa' id = 'adresa' value = 'http://www.programujte.com' />
<input type = 'button' onclick = 'prejdi()' value = 'Jdi na' />
<iframe id = 'web' name = 'web'>
</iframe>
<input type = 'button' onclick = 'ukaz_url()' value = 'Ukaž url' />


Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 66.68.54.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Aaron135
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
31. 7. 2011   #2
-
0
-

#1 Blujacker
Mám možné řešení:

 
function ukaurl(){
url = document.getElementById('web').src;
alert('Adresa Ifamu je: '+url);
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.72.–
Kozoroh
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
2. 10. 2011   #3
-
0
-

Zdravím, tak toto řešení funguje, alespoň u mne, jen na prvotní zdroj, nikoliv po načtení další stránky z odkazu z vnořené stránky . Je to asi otázka bezpečnosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.126.–
CZechBoY+4
Věrný člen
3. 10. 2011   #4
-
0
-

co třeba parametr TARGET v tagu A?

<a href="http://xDDD" target="iframe1">odkaz někam</a>
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
m->29+6
Super člen
3. 10. 2011   #5
-
0
-

#1 Blujacker
 

/**
 * Netestované a len tak od oka napísané, ale mohlo by fungovať.
 */
function getFrameUrl(frame) {
  return frame.contentWindow.location.href;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý