MySQL, PHP, práce s časem – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

MySQL, PHP, práce s časem – MySQL – Fórum – Programujte.comMySQL, PHP, práce s časem – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ji?0
Stálý člen
11. 8. 2006   #1
-
0
-

Zdrav??ko,
pot?eboval bych poradit. M?m tabulku v mysql, kde se mi ukl?d? ?as ve tvaru datetime 0000-00-00 00:00:00.

N?kde jsem vid?l na netu způsob jak z tohoto tvaru vyt?hnout do php t?eba jen ten datum(bez hodin). Jen?e to u? nem??u nikde naj?t, nev?te n?kdo jak na to?

D?ky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Reklama
Reklama
Farundel0
Super člen
11. 8. 2006   #2
-
0
-

Ja vzdycky cas ukladam do databaze ve formatu, jak ho vraci funkce [url=http://cz.php.net/manual/cs/function.time.php]time[/url], cili normalni int. Tato funkce vraci cas v sekundach* od 1. 1. 1970 a je ho mozne velmi snadno formatovat funkci [url=http://cz.php.net/manual/cs/function.date.php]date[/url] (viz priklady na odkazech na manual).

* Wow, drsna cenzura. :o))) Omlouvam se za to sproste slovo... :o))))

Tak teda ve [i]vterinach[/i] :o)))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
11. 8. 2006   #3
-
0
-

Skus pouzit funkciu strtotime!

Priklad:



<?php
$ibadatum = date("d-m-Y", strtotime($zaznam["datum"]));
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dalaman0
Věrný člen
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Podobná vlákna

Zjištění a práce s časem — založil hejnallukas

Nabídka práce - PHP, MySQL — založil Alex Candle

C# - problém s časem — založil jadus

Funkce s časem v mssql — založil ench

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý