2x break – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

2x break – C / C++ – Fórum – Programujte.com2x break – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Onsi0
Stálý člen
26. 10. 2008   #1
-
0
-

dá sa nejako pomocou jedneho break opustit 2 cykli???



for(int i=0;i<n;i++)
for(int j=i;j<n;i++)
if(a[j]==x) break; //teraz uz cykli nemaju zmysel mam co som chcel a kod moze pokracovat nizsie

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.36.–
Reklama
Reklama
MaS0
Návštěvník
26. 10. 2008   #2
-
0
-

myslím si že ne, tak tam prostě napiš 2xBreak, ale počkej co napíšou ostatní....leda že bys ty dva cykli napsal do samostatné funkce a až je chtěl ukončit, tak bys napsal return a program by dál pokračoval v místě za voláním funkce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
26. 10. 2008   #3
-
0
-

Myslim, ze C++ vicenasobne breaky neumi. Musis pouzit bud podminku, nebo to cele hodit do funkce a dat return. Nebo goto :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
26. 10. 2008   #4
-
0
-

Zdravím,

prikaz break vzdy vyskoci jen z jednoho cyklu, takze pokud mas nekolik zadnorenych cyklu, tak to pomoci jendoho break nepujde. Ale v podstate mas vice moznosti
1) pouzit, nekterymi odsouzeny prikaz goto
2) rozdelit to do funkci
3) nastavit nejaky flag, ze se nema v cyklu jiz pokracovat
napr:




for( int i = 0; i < n ; ++i )
{
bool bLoop = true; // nebo to dat jeste nad vnejsi for
for( int j = i; j < n ; ++j)
{
if( a[j] == x )
{ bLoop = false;
break;
}
}

/* pokud tu je jeste nejaky kod tak testovat bLoop
if( !bLoop )
break; */
}

nebo nejak podobne - jde jen o to neco nastavi a pak to vhodne testovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
paul270
Návštěvník
26. 10. 2008   #5
-
0
-

použil bych goto, imho se na tohle dobře hodí. pomocí podmínky to samozřejmě jde také, ale je to daleko delší a nepřehlednější :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 84 hostů

Podobná vlákna

Vícenásobný break — založil Jan Tvrdík

Příkaz Break — založil noby

Nevýhody procedury break — založil Petr Zakopal

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý