Mám tři dotazy (Ubuntu 8.04 64bit) 1. VGA(nVidia GeForce 8500GT) Mám 24" full-HD respektive 1920*1200 a všechno jede a mám ovladač vVidia, ale jednoho dne jsem zapl PC a najednou jedu na 640*480, dal jsem nastavení a v něm bylo jen toto rozlišení, odinstaloval jsem ovladač nVidia a po restartu jelo vše v poho, jenomže v nastavení jsem zkusil změnit nějaký ten univerzální ovladač graf.karty a zas se to podělalo, potomjsem dal typ monitoru Lcd 1920*1200, ale nejvyšší rozlišení je 1600*1200 , a tak jedu do ted.
2. Alsa Mám integrovanou zvuk. kartu a chci na ni nainstalovat ovladač, stáhl se ho z webu výrobce, ale při instalaci se to podělalo, mám pocit, že to bylo kvůli rootovi viz 3.root
3. root Jak můžu měnit soubory v: /usr/atd... např. když mám nějakou hru a chci do ní nakopírovat soubory aut, jak se mám dostat do toho roota nebo jak to udělat(normálně mi ohlásí, že na to nemám právo a přitom jsem admin), stejně tak při instalaci toho zvuk.driveru mi rekl, že nemám přístup.
Jan.Povolny@gmail.com
Díky moc za pomoc!! P.S.-S Linuxem je dřina
Fórum › OS - GNU / Linux
VGA, Alsa a Root
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté
Podobná vlákna
Barvy ( VGA ) — založil Algon
C# - GAPINet a VGA zařízení — založil Jan Gruncl
Knižnica na VGA grafiku pre C++ — založil Enuyvatar
Prepojenie monitora s ntb - VGA HDMI — založil Stamp
Root — založil Johny
Moderátoři diskuze