PIL Image class problem + unicode v os – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PIL Image class problem + unicode v os – Python – Fórum – Programujte.comPIL Image class problem + unicode v os – Python – Fórum – Programujte.com

 

stanke0
Návštěvník
27. 10. 2008   #1
-
0
-

nuz mam obyc kod:

from PIL import Image

...
infile="C:\\Obrazky\\Image.jpg" #for example
...
im = Image.open(infile)
...


a hadze mi to toto:

Unhandled exception in thread started by <function make at 0x0184D3F0>

Traceback (most recent call last):
File "D:\Python\Uploader\iMage.py", line 89, in make
im = Image.open(infile)
AttributeError: class Image has no attribute 'open'


v tom kode su nejake if a nejake definicie ale nic zlozite, ak pomoze pastnem aj cely kod...

tot problem 1

#################################

Ked mam napr:
cesta="C:\\Files\\žranica\\koláče.txt" #for example
subor=file(cesta, "rb")

vyhodi UnicodeError...

ako sa da obist unicode v OS???

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.69.–
I know jahs never let us down, Pull your rights from wrong, I know jah would never let us down, Oh, no! oh, no! oh, no!
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 10. 2008   #2
-
0
-

nechapu jakou to ma spojitost mezi tou prvni chybou a tou druhou...

prvni ti jen rika ze mas objekt image a ze u nej neexistuje metoda open...
aspon teda pokud se v pythonu snazili udelat nejak citelny chybovy hlaseni

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
pawlik0
Grafoman
28. 10. 2008   #3
-
0
-

To stanke : 1.) Chyba

>>> from PIL import Image

>>> infile="E:\\Wallpapers\\Auto3.jpg"
>>> im = Image.open(infile) # Funguje?!
>>>


2.) Chyba
>>> cesta="I:\\žampion.txt"

>>> subor=file(cesta, "rb") # Funguje?!
>>>


Oba tvé příklady mi fungují bez chyby. Mám v IDLE nějak defaultně nastavený kódování, možná to bude tím. A první příklad, tam mi ta hláška nějak nesedí...(Unhandled exception in thread started by)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
stanke0
Návštěvník
30. 10. 2008   #4
-
0
-

no v prikazovom riadku mi to ono ide, ale ako nahle to chcem dat do funkcie, tak vyhodi ze instancia Image nema atribut open...
ale v cmd mi to fici...
potrbujem to vo funkcii, pretoze mam zmensit obrazok kt. sa zvoli z hl.okna....dakedy som uz daco take ro bil aj mi ot slo, ale teraz, mimochodom na python 2.5.2, mi to nejde...
a ta hlaska zato asi zesom to startoval z funkcie "make" kde je to vsetko :)

a ten druhy problem, nuz ten mi tiez nejde, tentoraz vypisuje ze subor sa nenasiel aj ked tam ocividne je :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.69.–
I know jahs never let us down, Pull your rights from wrong, I know jah would never let us down, Oh, no! oh, no! oh, no!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý