Odeslání email v ASP.NET – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Odeslání email v ASP.NET – .NET – Fórum – Programujte.comOdeslání email v ASP.NET – .NET – Fórum – Programujte.com

 

plasmo0
Věrný člen
28. 10. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, snažím se odeslat mail, pomocí následujícího kódu:



MailMessage Message = new MailMessage();
Message.From = kontaktMail.Text;
Message.To = "info@plasmosoft.cz";
Message.Subject = "E-mail z webu";
Message.Body = kontaktZprava.Text;
SmtpMail.SmtpServer = "mail.plasmosoft.cz";
SmtpMail.Send(Message);


Tento kód jsem našel na netu v jednom tutorialu. Ale nefuguje, háže chybu:


Při přenosu se nepodařilo připojit k serveru.

Popis: Při provádění aktuálního webového požadavku došlo k neošetřené výjimce. Další informace o chybě a o jejím původu v kódu naleznete v trasování zásobníku.

Podrobnosti o výjimce: System.Runtime.InteropServices.COMException: Při přenosu se nepodařilo připojit k serveru.


Zdrojová chyba:


Řádek 29: Message.Body = kontaktZprava.Text;
Řádek 30: SmtpMail.Send(Message);
Řádek 31: }
Řádek 32: }




Může mi prosím někdo říct kde je chyba, nebo spíše jak ji odstranit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
plasmo0
Věrný člen
28. 10. 2008   #2
-
0
-

Když ostraním řádek pro nastaveni smtp tak to haze toto:

Hodnota konfigurace "SendUsing" není platná.


Popis: Při provádění aktuálního webového požadavku došlo k neošetřené výjimce. Další informace o chybě a o jejím původu v kódu naleznete v trasování zásobníku.

Podrobnosti o výjimce: System.Runtime.InteropServices.COMException: Hodnota konfigurace "SendUsing" není platná.


Zdrojová chyba:


Řádek 27: Message.Subject = "E-mail z webu";
Řádek 28: Message.Body = kontaktZprava.Text;
Řádek 29: SmtpMail.Send(Message);
Řádek 30: }
Řádek 31: }


Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
28. 10. 2008   #3
-
0
-

Vždyť už jsme to jakžtakž řešili přes WLM:
1) Namespace System.Web.Mail ze kterého jsi vzal ten SmtpMail je zastaralý, kompilátor na to snad i upozorňuje, nahradil bych to třídou SmtpClient z namespace System.Net.Mail (další text příspěvku už bude počítat s tím, že jsi to upravil)

2) Nemáš zadaný login a heslo k SMTP serveru

3) Pokud se nepletu, MailMessage požaduje e-mail adresy jako MailAdress, tedy:

Message.From = new MailAddress(kontaktMail.Text);


Když to shrnu, kód by měl vypadat takhle (a měl by být funkční, mně funguje, jen s jinými údaji, samozřejmě:))


MailMessage Message = new MailMessage();
Message.From = new MailAddress(kontaktMail.Text);
Message.To.Add("info@plasmosoft.cz")
Message.Subject = "";
Message.Body = "blabla";
SmtpClient sC = new SmtpClient("smtp.plasmosoft.cz");
sC.Credentials = new NetworkCredential("login k smtp", "heslo");
// sC.EnableSsl = true;
sC.Send(Message);

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

ASP.NET Email - Gmail — založil Filip

Odeslání na email — založil Janina

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý