Vyhodnocení stringu jako logický výraz – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vyhodnocení stringu jako logický výraz – PHP – Fórum – Programujte.comVyhodnocení stringu jako logický výraz – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
AlexCFC
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
29. 10. 2008   #1
-
0
-

Potřeboval bych poradit, jak nejjednodušeji vyhodnoti výraz typu string (např. "1==1 or 1>2") zda je pravdivý či nepravdivý kdyby se jednalo o logický výraz (1==1 or 1>1)?

Je potřeba si psát vlastní překladač? (popř. neznáte nějakou lite knihovnu nebo třídu?)
Je možné to nějakým způsobem provést, např. funkcí eval()?

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.221.–
Reklama
Reklama
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
29. 10. 2008   #2
-
0
-

To AlexCFC : musel by si ten string parsovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
29. 10. 2008   #3
-
0
-

muzes udelat neco jako eval ("$promenna = " . $vyraz). To ti pak dosadi vysledek do promenne promenna. S eval si ale musis dat setsakramentsky bacha pri osetrovani vstupu. Obecne plati, ze nepouzivat eval na nic, co je vstupem od uzivatele.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.164.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 76 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý