Nahodny obrazok – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nahodny obrazok – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comNahodny obrazok – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

FufurR
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
29. 10. 2008   #1
-
0
-

Zdravim,

chcel by som sa opytat, ci existuje nejaky sposob nahodneho vyberu obrazkov... V databaze by bolo povedzme 5-6obrazkov a jeden z nich by sa nahodne zobrazil pri nacitani stranky...

dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.126.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
29. 10. 2008   #2
-
0
-

V HTML to neuděláš, v čemkoliv jiném jo (JS, PHP, ASP.NET, ...). Vygeneruješ si náhodné číslo od nuly do pětky a podle toho čísla se vybere ID obrázku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Arlene0
Newbie
4. 11. 2008   #3
-
0
-

Mno tenhle způsob se asi nepouziva ale aspon budes mit predstavu jak se to da udelat btw obrazky jsem mel pojmenovany 1,2,3,4,5,6,7, ... .jpg

  

$gall = MySQL_Query("SELECT * FROM gallery");
$gall_how = mysql_num_rows ($gall);

$ran_number = Rand (1, $gall_how);

echo" <img src='pictures/$ran_number.jpg' height='100' width='150'>";

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.159.–
wokena0
Stálý člen
24. 2. 2009   #4
-
0
-

Dej ty orázky z databaze do nejakyho kontejneru,a pak pouzi na tom kontejneru metodu shuffle() aby si to zamichal.Potom uz jenom staci vybirat prvni,obrazek z kontejneru...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.188.–
md5-generator.wokena.com | blog.wokena.com | wokena.com
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 2. 2009   #5
-
0
-

To wokena : Asi by bylo lepší to ukázat na příkladu:

<?php

// VLOZENI OBRAZKU DO POLE
$img = Array("1.jpg", "2.jpg", "3.jpg");

// ZAMICHANI POLE
shuffle($img);

echo '<img src="' . $img[0] . '">";
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Zuben0
Stálý člen
24. 2. 2009   #6
-
0
-

z_moravec napsal:
To wokena : Asi by bylo lepší to ukázat na příkladu:

<?php
// VLOZENI OBRAZKU DO POLE
$img = Array("1.jpg", "2.jpg", "3.jpg");

// ZAMICHANI POLE
shuffle($img);

echo '<img src="' . $img[0] . '">";
?>



Dobrý script , díky , jen se mi furt vyskakuje waring :(

Warning: Unexpected character in input: ''' (ASCII=39) state=1 in C:\xampp\htdocs\hackradio\nahodnyobrazek.php on line 15


Nevíte co stím ? , zkoušel jsem si hrát s " a ' , ale nako jsem to nevykoumal :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.223.–
DragonBehemont0
Super člen
24. 2. 2009   #7
-
0
-

To Zuben : Vypiš sem buď zdroják a nebo napiš sem to, co máš na řádku 15.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Zuben0
Stálý člen
24. 2. 2009   #8
-
0
-

mám tam toto

echo '<img src="' . $img[0] . '">";

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.223.–
DragonBehemont0
Super člen
24. 2. 2009   #9
-
0
-

To Zuben :

Váš kód:



echo '<img src="' . $img[0] . '">";


A tady je opravený:


echo '<img src="' . $img[0] . '">';

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Zuben0
Stálý člen
24. 2. 2009   #10
-
0
-

moc díky , ty jo já jsem blb :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.223.–
DragonBehemont0
Super člen
24. 2. 2009   #11
-
0
-

To Zuben : To se stává. ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 2. 2009   #12
-
0
-

To Zuben : To byla moje blbost, psal jsem to v rychlosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Nahodny obrazek — založil

Náhodný článek — založil Náhodný obrázek s textem

Náhodný soubor ve složce — založil Tomáš Lipovský

Pole - náhodný výstup — založil Michal

Nahodny nazov premennej — založil dalaman

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý