Sinus - math – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Sinus - math – Python – Fórum – Programujte.comSinus - math – Python – Fórum – Programujte.com

 

john-smith0
Newbie
29. 10. 2008   #1
-
0
-

chtel jsem se zeptat proc mi nefunguje tenhle zkusebni program na vypocet uhlu v trouhelniku pomoci funkce sinus , zadam li protilehlou odvesnu 140 a preponu 200 spocita spravne sinus alfa 0,7 jenze uhel alfa vyjde 44.4270040008 a on je ve skutecnosti 41,26183499 .
pak nevi nekdo jak ho jeste upravit abych nemusel zadavat jen cela cisla ale treba 140.25?
diky pokud nekdo odpovi a pomuze


import livewires, math      

a=int(raw_input("zadej protilehlou odvesnu: a= "))
c=int(raw_input("zadej preponu: c= "))
sin_alfa=a/float(c)
print "sinus uhlu alfa =",sin_alfa
alfa=(math.asin(sin_alfa))*(180.0/math.pi)
print "uhel alfa =",alfa ,"°"

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.224.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
29. 10. 2008   #2
-
0
-

Modul math pracuje s radiány, proto musíš výsledek převést do stupnů

Snad to funguje:



import livewires, math

a=float(raw_input("zadej protilehlou odvesnu: a= "))

c=float(raw_input("zadej preponu: c= "))

sin_alfa=a/float(c)

print "sinus uhlu alfa =",sin_alfa

alfa=(math.degrees(math.asin(sin_alfa)))*(180.0/math.pi)

print "uhel alfa =",alfa ,"°"

Nahlásit jako SPAM
IP: 206.77.0.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
john-smith0
Newbie
29. 10. 2008   #3
-
0
-

diky ale zadam li do tveho prikladu a=140 , c=200 tak vyjde ze uhel alfa = 2545.47982566 ° , ja prevadim radiany na stupne , na konci mam ......*(180.0/math.pi)
pokud to smazu a necham to prevadeni na prikazu math.degrees() tak mi vyjde stejnej uhel jako predtim tj. 44.4270040008 a on by mel byt ve skutecnosti 41,26183499 .

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.224.–
john-smith0
Newbie
29. 10. 2008   #4
-
0
-

promin uz vim v cem je problem , sem koukl ma matematiku pro kazdeho a ono to vlastne plati pro pravouhlej trouhelnik :-( , no priste si lepe zopakuju matematiku nez neco napisu , no ted musim najit jine reseni :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.224.–
Jamp
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
30. 10. 2008   #5
-
0
-

Pouzi kosinusovu vetu: c^2=a^2+b^2-2*a*b*cos(alfa), kde alfu zvieraju strany a a b

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.45.–
john-smith0
Newbie
1. 11. 2008   #6
-
0
-

To Jamp : diky za radu , s tim to uz slape tak jak ma

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.224.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Sinus a cosinus — založil Jiří

Sinus - příklad — založil Carlos461

Graf funkce sinus — založil Petr S

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý