Systemna pridavanie komentarov – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Systemna pridavanie komentarov – PHP – Fórum – Programujte.comSystemna pridavanie komentarov – PHP – Fórum – Programujte.com

 

janik3660
Návštěvník
29. 10. 2008   #1
-
0
-

no tak spravil som si komentare na web lenze najnovsi komentar mi pridava na koniec, ja vsak chcem aby ho pridavalo hore na zaciatok stranky, prosim poradte

Kod:

<?php
$autor = $_POST["autor"];
$text = $_POST["text"];

$pripojenie = @mysql_connect("localhost", "DB", "HESLO");
mysql_select_db("soltes_test");
if ($pripojenie == FALSE)
{
echo "MySQL CONNECT ERROR";
}
if (($autor != "")&& ($text != "")){
$rs = mysql_query("SELECT MAX(id) AS max_id FROM komentare");
$r = mysql_fetch_array($rs);
$id = $r["max_id"] + 1;
mysql_query("INSERT INTO komentare (id, autor, kom, datum) VALUES (" . $id . ", '" . addslashes($autor) . "','" . addslashes($text). "', NOW())");
$autor ="";
$text ="";
}
$rs = mysql_query("SELECT * FROM komentare");
while ($r = mysql_fetch_array($rs)){
?><p><b><?php echo htmlspecialchars($r["autor"]);?></b>:<?php echo htmlspecialchars($r["kom"]);?></p><?php }
?>

<fieldset><legend>Komentar</legend>

<form method="POST" action="pripojenie.php">

Nick:<input type="text" name="autor"
value="<?php echo htmlspecialchars($autor) ?>" />

Komentar:<input type="text" name="text"
value="<?php echo htmlspecialchars($text) ?>" />

<input type="submit" value="Posli" />
</form>

</fieldset>

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.248.–
HTML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, PASCAL, C/C++
bukaj0
Věrný člen
29. 10. 2008   #2
-
0
-

janik366
lenze najnovsi komentar mi pridava na koniec, ja vsak chcem aby ho pridavalo hore na zaciatok stranky
SELECT * FROM komentare ORDER BY datum DESC

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
janik3660
Návštěvník
29. 10. 2008   #3
-
0
-

by datum nejde neviem preco, dal som by id ale ja tak diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.248.–
HTML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, PASCAL, C/C++
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
30. 10. 2008   #4
-
0
-

To janik366 :
pokud máš nastavené id na auto_increment, tak nemusíš vybírat jeho maximální hodnotu a příčítat 1, pak stačí jen zapsat

mysql_query("INSERT INTO komentare (id, autor, kom, datum) VALUES ('', '" . addslashes($autor) . "','" . addslashes($text). "', NOW())"); 

A zároven by jsi pak lehce mohl pracovat s id...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
DragonBehemont0
Super člen
30. 10. 2008   #5
-
0
-

a pokud dáš na datum typ timestamp a jako výchozí hodnotu určíš CURRENT_TIMESTAMP, tak můžeš vynechat i to NOW(). Ale to je už jen kosmetická úprava.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
DragonBehemont0
Super člen
30. 10. 2008   #6
-
0
-

takže by na konci mohl vypadat ten příkaz takhle:

mysql_query("INSERT INTO komentare (autor, kom) VALUES ('" . addslashes($autor) . "','" . addslashes($text). "'");

- jelikož kdybys použil ten auto_increment na sloupec id (viz. Paja2) a CURRENT_TIMESTAMP na datum, tak se Ti tyhle hodnoty uloží automaticky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý