Skrytí requests – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Skrytí requests – PHP – Fórum – Programujte.comSkrytí requests – PHP – Fórum – Programujte.com

 

DragonBehemont0
Super člen
31. 10. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,

nejsem si jist, zda to patří přímo sem, nebo do webových standartů. Kdyžtak prosím o přesunutí vlákna do správné sekce.

Mám takový problém, využívám na stránkách jak předávání parametrů přes GET, tak i formuláře přes POST. Když nějakou dobu testuju stránky, následně si otevřu browser a chci zadat adresu, tak mi kromě adresy na úvodní část stránek nabídne i stovky dalších možných adres, např.:



?mn=1&akce=start
?mn=1&akce=new
?mn=1&akce=delete&id=1
.
.
.


Nevíte někdo, jak zařídit, aby se nezobrazovaly tyto odkazy? Bude stačit pouze přidat hlavičku:
<meta http-equiv="pragma" content="no-cache" />
<meta http-equiv="cache-control" content="no-cache, must-revalidate" />
<meta http-equiv="expires" content="0" />

Zkoušel jsem to najít na googlu, ale nic konkrétního jsem nenašel. Pokud někdo znáte třeba článek o této problematice, bude vděčný. Pokušel jsem se dostat i na W3C a zkusit to najít ve specifikaci, ale web je nedostupný.

Díky David

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
31. 10. 2008   #2
-
0
-

mam pocit ze se neukazujou treba redirecty... jak v historii tak ve zpet... takze asi poslat na stranku ktera to hodi do session a pak redirect na tu ktera to zobrazi
ale teda nevim jestli bych to nekde moc pouzil :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
DragonBehemont0
Super člen
31. 10. 2008   #3
-
0
-

To KIIV : Tak taky teda nevím, kde bych tohle použil... leda v naprosto krajní mezi :-) Ale potom by mě zajímalo, jak bych určil to session ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
31. 10. 2008   #4
-
0
-

To DragonBehemont : přes mod_rewrite by to nešlo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
DragonBehemont0
Super člen
31. 10. 2008   #5
-
0
-

Nevím. Dá se tam úplně skrýt ten request? Že by tam šlo vidět pouze http://www.domena.cz/ ? To nevím, to jsem nijak nezkoušel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
31. 10. 2008   #6
-
0
-

- mod_rewrite řeší uplně něco jiného;
- já bych se je tak moc zase skrývat nesnažil; dyt preci je to normalní historie. jediné, co bych podotknul jako poznámku. že delete volání by se měli dělt přes post; ale jinak bych to nechal tak, jak to je.
- add hlavička s cache - posílal bych to i z php

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
DragonBehemont0
Super člen
31. 10. 2008   #7
-
0
-

To hrach : popíšu situaci:

na základě proměnné $_GET["mn"] pomocí switche zvolím příslušný "router", který dále směruje na základě proměnné $_GET["akce"] ... takže ten příkaz k delete nemohu dát do POST. Ale samozřejmě kontroluji, zda tento příkaz volá někdo, kdo k němu má příslušná oprávnění.

Ano, je to normální historie, ale po chvíli práce na těchto stránkách je toho v historii poměrně hodně. A obávám se, že by to mohlo zákazníka / uživatele obtěžovat, proto se ptám, jestli se dá nějak zabránít třeba ukládání do historie, nebo aby to aspoň prohlížeč nenabízel jako možné adresy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
DragonBehemont0
Super člen
31. 10. 2008   #8
-
0
-

To DragonBehemont : teda blbost... můžu, ale nesměl bych se ptát na $_GET, ale $_REQUEST ... jestli se nepletu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
31. 10. 2008   #9
-
0
-

To DragonBehemont : no nebo na $_POST

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
DragonBehemont0
Super člen
31. 10. 2008   #10
-
0
-

To crAzY^ : hmm, to by už bylo moc složité a musel bych to všechno řešit přes JavaScript - což není zrovna nejlepší možnost... a nebo, jestli víš, jak to dělat, aby se mi při kliknutí na odkaz odeslala data přes POST, tak by to šlo, ale já osobně znám možnost leda přes JavaScript a změnou hodnot jednotlivých parametrů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
pawlik0
Grafoman
31. 10. 2008   #11
-
0
-

To DragonBehemont : není problém, aby tlačítko vypadalo jako odkaz...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
31. 10. 2008   #12
-
0
-

No, když to vidím, tak není vůbec problém v "implementaci odkazu" atp, ale - prostě a jednoduše - v cachování adres, který byly už použity. Tedy, vypni cachování.

minimálně: header('Cache-control: no-cache');
více hledej;

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
DragonBehemont0
Super člen
31. 10. 2008   #13
-
0
-

To hrach : 1) vždyť jsem psal, že jsem hledal ;-) No, Cache-control jsem vypnul přímo v hlavičkách (<head></head>), ale stejně to pořád cachuje. zkusím to ještě vypnout přímo přes PHP.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
pawlik0
Grafoman
31. 10. 2008   #14
-
0
-

To DragonBehemont : Vypnutí v hlavičkách je k ničemu :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
DragonBehemont0
Super člen
31. 10. 2008   #15
-
0
-

To pawlik : Hmm, tak to je divný... proč to potom pořád uváděj v HTML specifikaci :smile19: :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
pawlik0
Grafoman
31. 10. 2008   #16
-
0
-

To DragonBehemont : no koukni se na http://www.jakpsatweb.cz/meta-tagy.html

Žádná cache fungující na serveru (např. squid) nečte html zdroj, takže nemá šanci všimnout si meta cache nastavení. Je to začarovaný kruh -- keš si může teoreticky meta tagu všimnout až poté, co stránku uloží (a tedy jej chtě nechtě nerespektuje).

proč to potom pořád uváděj v HTML specifikaci
Protože jim to chuck norris řekl.

e:crAzY^, asi se hrachovi nelibil nas OT...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
31. 10. 2008   #17
-
0
-

To pawlik : jj, presne tak, vubec me to nedoslo;
To DragonBehemont :
to je toriz vec prohlizece.... uchovava historii navstivenych stranek - url stranek. tzn, jedine reseni je to posilat pres post (nebo mozna nejaky ty http metody put... apt. v tom se absolutne nevyznam)... ovsem to je nechutne reseni, takze bych to vubec neresil.
neni to "tvoje chyba"

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

Podobná vlákna

Python requests na html s JS — založil max118

Skrytí tlačítek — založil infomf

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý