Diakritika – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Diakritika – .NET – Fórum – Programujte.comDiakritika – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
DjHard0
Duch
31. 10. 2008   #1
-
0
-

AHoj, mám další, ale doufám že poslední dotaz. jak už jistě mnozí víte, dělám html editor v c# se syntaxoxem od fireball. vše jde jak má, ale je tam taková drobná chyba.

Když normálně do codeEditorControl píšu diakritika funguje, ale když soubor načtu diakritika se promění v čterečky, nevíte jak to mám opravit?

Dík za odpoveď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.19.–
Reklama
Reklama
31. 10. 2008   #2
-
0
-

No je to tím, že ten soubor má určitý kódování (Encoding - UTF-8, Windows 1250, atd) a ty ho otvíráš jako soubor s odlišným kódováním. To už si jistě dohledáš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
DjHard0
Duch
31. 10. 2008   #3
-
0
-

no to jsem pochopil čim to je, ale problém je že k´dování tam není kde nastavit:(

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.19.–
31. 10. 2008   #4
-
0
-

Určitě jo, obvykle v místě, kde se ten soubor čte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
DjHard0
Duch
31. 10. 2008   #5
-
0
-

myslíš jako funkci Open();? nebo zkjus prosím popsat líp:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.19.–
1. 11. 2008   #6
-
0
-

To DjHard : A z čeho mám čerpat? ESP není mou silnou stránkou, takže dokud se jasněji nevyjádříš ty, nemohu ani já.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
DjHard0
Duch
1. 11. 2008   #7
-
0
-

no řekněme to takto.

Mám když se klikn na tlacítko otevřít tak

se provede toto:

p

rivate void otevřítToolStripMenuItem_Click_1(object sender, EventArgs e)

{
openFileDialog1.Filter = "HTML soubor(*.html)|*.html|PHP soubor(*.php)|*.php||";

if (openFileDialog1.ShowDialog()==DialogResult.OK)
{

this.OpenFile(openFileDialog1.FileName);

}
}
public void OpenFile(string filename)
{
this.Text = "Fast-Code Editor: Gold Edition - " + Path.GetFileName(filename);
ofl = this.Text;
poofl = this.Text;
codeEdit.Open(filename);


codeEdit.ReadOnly = false;
codeEdit.Enabled = true;
}


a snažil jsem se tam nnajít jakoukoli funkci na nastavení kódvání ale marně, nedá se nějak centrálně nastavit to kódvání? Já už si fakt nevím rady a vcelku mě to štve xD

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.19.–
1. 11. 2008   #8
-
0
-

To DjHard : No tak tady to zřejmě nepůjde. Netuším, jak vypadá metoda Open, ale je možný, že předpokládá kódování UTF-8 (jako celej .NET Framework). Pokud tam tedy není žádná přetížená metoda Open, která ekceptuje parametry typu Stream a Encoding, tak zi nezbývá nic jiného, než si ten soubor načíst sám (při tom zjistit kódování) a až pak ho předat editoru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
DjHard0
Duch
1. 11. 2008   #9
-
0
-

To djanosik :

to mě taky napadlo, zkoušel jsem třeba někde udělat richTextBox a dát mu visible false a v něm to otevřít a pak to jen zkopčit a vložit do toho codeEditu, ale richTextBox píše vždy Invalid File Format, a o ničem jiném nevím

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.19.–
1. 11. 2008   #10
-
0
-

To DjHard : Nastuduj si práci s typem Stream, resp. FileStream nebo MemoryStream. Už jsem je tady několikrát zmiňoval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 48 hostů

Podobná vlákna

Diakritika — založil Dave-CZ

C++ diakritika — založil Patrik Bak

Diakritika — založil Milan

Diakritika — založil Marty_SVK

Diakritika — založil peter

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý