AHoj, mám další, ale doufám že poslední dotaz. jak už jistě mnozí víte, dělám html editor v c# se syntaxoxem od fireball. vše jde jak má, ale je tam taková drobná chyba.
Když normálně do codeEditorControl píšu diakritika funguje, ale když soubor načtu diakritika se promění v čterečky, nevíte jak to mám opravit?
Dík za odpoveď.
Fórum › .NET
Diakritika
No je to tím, že ten soubor má určitý kódování (Encoding - UTF-8, Windows 1250, atd) a ty ho otvíráš jako soubor s odlišným kódováním. To už si jistě dohledáš.
Určitě jo, obvykle v místě, kde se ten soubor čte.
To DjHard : A z čeho mám čerpat? ESP není mou silnou stránkou, takže dokud se jasněji nevyjádříš ty, nemohu ani já.
no řekněme to takto.
Mám když se klikn na tlacítko otevřít tak
se provede toto:
p
rivate void otevřítToolStripMenuItem_Click_1(object sender, EventArgs e)
{
openFileDialog1.Filter = "HTML soubor(*.html)|*.html|PHP soubor(*.php)|*.php||";
if (openFileDialog1.ShowDialog()==DialogResult.OK)
{
this.OpenFile(openFileDialog1.FileName);
}
}
public void OpenFile(string filename)
{
this.Text = "Fast-Code Editor: Gold Edition - " + Path.GetFileName(filename);
ofl = this.Text;
poofl = this.Text;
codeEdit.Open(filename);
codeEdit.ReadOnly = false;
codeEdit.Enabled = true;
}
a snažil jsem se tam nnajít jakoukoli funkci na nastavení kódvání ale marně, nedá se nějak centrálně nastavit to kódvání? Já už si fakt nevím rady a vcelku mě to štve xD
To DjHard : No tak tady to zřejmě nepůjde. Netuším, jak vypadá metoda Open, ale je možný, že předpokládá kódování UTF-8 (jako celej .NET Framework). Pokud tam tedy není žádná přetížená metoda Open, která ekceptuje parametry typu Stream a Encoding, tak zi nezbývá nic jiného, než si ten soubor načíst sám (při tom zjistit kódování) a až pak ho předat editoru.
To djanosik :
to mě taky napadlo, zkoušel jsem třeba někde udělat richTextBox a dát mu visible false a v něm to otevřít a pak to jen zkopčit a vložit do toho codeEditu, ale richTextBox píše vždy Invalid File Format, a o ničem jiném nevím
To DjHard : Nastuduj si práci s typem Stream, resp. FileStream nebo MemoryStream. Už jsem je tady několikrát zmiňoval.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Diakritika — založil Milan
Diakritika — založil Marty_SVK
Diakritika — založil peter
C# CZ diakritika — založil eXilim
Diakritika — založil new_pope