Problém s DevCpp – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s DevCpp – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s DevCpp – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Elis.jane
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
1. 11. 2008   #1
-
0
-

Ve škole jsme začali s C a používáme překladač DevCpp, jenže když jsem se ho snažila nainstalovat doma na Windows Vista, začal mi hlásit problém. Nainstalovala jsem tu nejpozdější beta verzi. Když jsem chtěla svůj program spustit, psalo mi to, že není zkompilován, což z mého pohledu nebyla pravda, protože kompilace úspěšně proběhla už před tím. Zkusila jsem program přeinstalovat, ale bez úspěchu. Nainstalovala jsem to úplně kompletní, tentokrát jsem všude dala Yes, takže předpokládám, že mám v compu teď plno nepotřebných věcí...

Prográmek jsem zkompilovala - Done. Zkompilovat a pustit -> Program není zkompilován.¨Ať tam vložím cokoli, zkoušela jsem kopírovat i ten úvodní progámek z tohoto serveru, pořád stejná chyba. Nevíte někdo, jak to rozchodit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.143.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
1. 11. 2008   #2
-
0
-

a kdyz zmacknes F9 tak ti to hlasi co?
krom toho kompilace mozna hodi done ale dole muzou byt chyby kvuli kterejm se to nedokoncilo spravne

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Elis.jane
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
1. 11. 2008   #3
-
0
-

No právě ta F9 mi píše, že to není zkompilováno. A chyby by tam být neměly, teď tam mám vložený prográmek odstud z C úvodu, co má vypsat Hallo world.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.143.–
KIIV+42
God of flame
1. 11. 2008   #4
-
0
-

tak ho hod sem zkusim u sebe

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Elis.jane
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
1. 11. 2008   #5
-
0
-

tadyk to je

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.143.–
Elis.jane
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
1. 11. 2008   #6
-
0
-

Koukala jsem se na příklady, co se mi nainstalovaly v tom programu. Spustím všechno, krom souborů s příponou *.c

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.143.–
KIIV+42
God of flame
1. 11. 2008   #7
-
0
-

no me to jde v pohode zkompilovat a spustit...
nejsem si jist co ti tam nefacha...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
FreeWind
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
2. 11. 2008   #8
-
0
-

DevCpp používá starou verzi MinGW G++, která má na Visě problémy s hledáním "cc1.exe" . Jediná možnost je najít to ručně a dát do PATH .

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.166.–
Elis.jane
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
2. 11. 2008   #9
-
0
-

To FreeWind :Ve složce libexec/gcc/mingw32/3.4.2./ mám cc1.exe a cc1plus.exe, takže je to cc1?. Kam to mám prosímtě přesně nakopírovat nebo nějak nastavit v programu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.143.–
Elis.jane
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
2. 11. 2008   #10
-
0
-

Hledala jsem nějaké návody na netu - zkoušela jsem tenhle: http://opcode0x90.wordpress.com/2007/10/19/dev-c-bugs-under-windows-vista/ pak to zase psalo, problém s stdio.h, tak jsem mrkla ještě sem http://aresio.blogspot.com/2007/06/vista-and-dev-cpp.html a teď už mi to nehází chybu žádnou, jenom mi to vždy problikne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.143.–
KIIV+42
God of flame
2. 11. 2008   #11
-
0
-

no to je dobre ze to jen problikne...
ted bud ten exe spoustej z prikazove radky nebo si pred skoncenim hod neco co necha program zapnutej dokud nezmacknes klavesu...
casto se to dela treba pomoci system("pause"); - tj spustis externi program pause -- schvalne si spust prikazovku a napis pause :D


Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
2. 11. 2008   #12
-
0
-

To FreeWind : mě to i na vistě jede normálně

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Elis.jane
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
2. 11. 2008   #13
-
0
-

KIIV napsal:
no to je dobre ze to jen problikne...
ted bud ten exe spoustej z prikazove radky nebo si pred skoncenim hod neco co necha program zapnutej dokud nezmacknes klavesu...
casto se to dela treba pomoci system("pause"); - tj spustis externi program pause -- schvalne si spust prikazovku a napis pause :D




zkoušela jsem tam dát i getchar a nic. Teď na těch blbejch vistách hledám marně příkazový řádek.. zlatý XPčka.. mno konečně. Ten program tam asi nepustím, příkazová řádka mne nepustí jinam než na C:/Users.. a já to mám uložené na disku E...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.143.–
Elis.jane
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
2. 11. 2008   #14
-
0
-

crAzY^ napsal:
To FreeWind : mě to i na vistě jede normálně



Tak to teda závidím! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.143.–
KIIV+42
God of flame
2. 11. 2008   #15
-
0
-

vytvor si v tom adresari soubor spust_cmd.bat a do nej jen cmd
a pak na ten bat poklepes a mel by se spustit prikazovej radek v aktualnim adresari...
a pokud ani to nepojede na viste tak je smaz a nainstaluj si nejakej pouzitelnej OS :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Earl Cash0
Věrný člen
2. 11. 2008   #16
-
0
-

WIN+R --> cmd
pak se jen presun do potrebneho adresare (prikaz cd) nebo zadej uplnou cestu k exaci, ktery chces spustit...doufam, ze to ve Vistach funguje :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
FreeWind
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
2. 11. 2008   #17
-
0
-

To crAzY^ :
Pak jsem nejspíš spletl Code::Blocks a DevCpp - v jednom to fungovalo, ve druhym se to muselo nastavit.

system("PAUSE") nedoporučuju, to je lepší vypsat hlášku přes printf a pak dát getchar() - kvůli přenositelnosti

Přestup na disk E se v příkazovym řádku dělá takto:
E: (název disku a dvojtečka)
a pak už stačí psát třeba
cd mojeprogramy\exace\

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.166.–
Elis.jane
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
2. 11. 2008   #18
-
0
-

Mno.. nic. Nejdříve mi to 5x vypsalo Hallo world. Říkám si juhůů. A pak sek a teď už to zase nejde a nevypíše mi to nic. Jenom cosi o Mikrosoft windows a že všechna práva vyhrazena.. (to tam bylo i předtím, ale i s Hallo world). Takže to zkusím naposled přeinstalovat, zkusím jeden ten návod,jestli jsem něco nezblbla a pak už se na to asi vykašlu.

Neznáte nějaký jiný překladač, který byl jel bez problému pod vistama a byl co nejvíce podobný devcpp?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.143.–
Elis.jane
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
2. 11. 2008   #19
-
0
-

Fajn, tak teď už ani nemusím nic nastavovat, problikne to rovnou :-/ Doufám, že jsem někde cosi uložila ve windows a už mi nepojede nic v žádným programu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.143.–
Elis.jane
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
2. 11. 2008   #20
-
0
-

Tak.. už to asi funguje... snad. http://sourceforge.net/forum/message.php?msg_id=4156252 - toto pomohlo, ale je zvláštní, že jsem to zkoušela už před tím a nešlo to, hlásilo, že nemůže načíst stdio. Tak teď to jde a raději se nebudu pídit po tom, co přesně to způsobilo. Budu doufat, že to chvíli vydrží. Díky za pomoc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.143.–
Elis.jane
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
2. 11. 2008   #21
-
0
-

Zase pro změnu nepustím ani jeden ze složitejších příkladů.. ale tak zatím mi to snad vystačí a až to začne blbnout tak to začnu řešit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.143.–
LJ
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
3. 11. 2008   #22
-
0
-

A nemáš z toho kompileru spuštěnou jinou konzoli??

Pokud používáš dev-c++ a máš Visty, tak ti radím aby sis místo *.c uložila program jako *.cpp << *.c někdy na Vistách dev-c++ nedokáže zkompilovat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.191.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 85 hostů

Podobná vlákna

Devcpp — založil .

Odpocet - devcpp — založil vojta129

DevCpp - Debugovanie — založil NAItReIN

Devcpp - windows — založil vojta129

Hlavickove soubory - devcpp — založil vojta129

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý