Globální proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Globální proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.comGlobální proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
3xore0
Newbie
2. 11. 2008   #1
-
0
-

zdravim,

v cecku som dost zaciatokcnik, potreboval by som vediet ako mozem vo funkcii priradit hodnotu globalnej premennej malo by sa to dat cez pointre ale skusal som si aj poslat cez parameter adresu tej premenej ale aj tak neviem ako mam potom do tej premenej priradit hodnotu nieco ako *premena = 5; mi nechce zobrat skusal som uz vsetky kombinacie &,* a stale nic keby mi niekto moze poradit staci vlastne asi len jeden riadok ako to priradim

dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.78.–
Život je krutý :)
Reklama
Reklama
Earl Cash0
Věrný člen
2. 11. 2008   #2
-
0
-

int *my_global;


int main(void){

my_global = (int*) malloc(sizeof(int));
*my_global = 666;

printf("%d", *my_global);

return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
MaS0
Návštěvník
2. 11. 2008   #3
-
0
-

ta proměnná ani nemusí být ukazatel, stačí když ji deklaruješ mimo funkce a můžeš k ní přistupovat normálně odkudkoli...
si nejsem jistej, ale je v C operator & ??

PS: příště zkus napsat název vlákna :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
Earl Cash0
Věrný člen
2. 11. 2008   #4
-
0
-

To MaS : ano, v C je operator & a slouzi pro ziskani adresy...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
MaS0
Návštěvník
2. 11. 2008   #5
-
0
-

sorry, nevzpomněl jsem si a špatně jsem pochopil příspěvek, já myslel & jako referenci...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
KIIV+42
God of flame
2. 11. 2008   #6
-
0
-

To Earl Cash : mimo to ma i binarni verzi ... pro bitovy and...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 83 hostů

Podobná vlákna

Globální proměnné — založil Martin

Globální proměnné — založil Anonymní uživatel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý