Ukladanie dat – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ukladanie dat – C / C++ – Fórum – Programujte.comUkladanie dat – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

WraCkeR0
Newbie
5. 11. 2008   #1
-
0
-

Zdravim aktualne sa zaujimam o programovanie hier v SDL,
no popri tom ma trapi jedna vec, kedze hru som nikdy pred tym nekodil
takze teoreticky aj viem co treba spravit ale neviem pomocou coho.

Ide o to ze do hry sa nacitavaju pozicie objektov a informacie o objektoch
zo suboru, no momentalne tento subor je obycajne txt-cko :].
Chcel by som tento subor sconvertovat do nejakeho tvaru ktory by bol pre uzivatela neprecitatelny.
Skusal som to tymto sposobom pomocou binarneho modu v fstreame.

   void write_to_binary_file()

{
Data nData;
fstream binary_file("test.dat",ios::out|ios::binary|ios::app);
binary_file.write(reinterpret_cast<char *>(&nData),sizeof(Data));
binary_file.close();
}


Ale tento system mi velmi nevyhovuje.
Chcem sa opytat ako je inac mozne cryptovat nejake data,
poznate nejake ine funkcie na sifrovanie? ..
Dik moc za odpovede, nazory,navrhy :] ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.5.205.–
bukaj0
Věrný člen
5. 11. 2008   #2
-
0
-

WraCkeR
ako je inac mozne cryptovat nejake data,
Tohle hlavně není žádné kryptování, šifrování, či podobně, ale pouhý binární zápis.

poznate nejake ine funkcie na sifrovanie? ..
Pro nějakou základní představu bych se podíval na wiki[1].

[1] http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0ifrov%C3%A1n%C3%AD

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.242.87.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
WraCkeR0
Newbie
5. 11. 2008   #3
-
0
-

sry nevedel som to ako pomenovat ..ale jj mas pravdu je to binarny zapis.
dik za comment :}

Ale potreboval by som s tym binarnym zapisom trosku help.
Vedel by si mi sem hodit nejaky priklad popripade nejaku funkciu z Cpp
ktora umoznuje takto prelozit z normalneho formatu do binarneho?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.5.205.–
o-lox0
Super člen
5. 11. 2008   #4
-
0
-

Pokud pracuješ s SDL nabízí se pro ukládání využívat ZLIB (gzputc), ale moc jsem tě nepochpil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
5. 11. 2008   #5
-
0
-

Ja myslim, ze duvod proc se pouziva binarni zapis neni ani tak zabezpeceni (v hexa editoru to stejne otevres), ale spis velikost. Napriklad cislo 15 ti v textovem zapisu zabere 2 bajty, tj. 16 bitu mista. V binarnim si vystacis s pouhymi 4 bity - to je 75% uspora. Jedna booleanovska hodnota ti zabere 1 bit v binarnim zapisu a 8 bitu - tady usetris dokonce necelych 88% mista ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
MaS0
Návštěvník
5. 11. 2008   #6
-
0
-

uplně nejjednodušší "šifrování" je, když do textového souboru zapisuješ místo znaků jejich ASCII kódy, je to sice hodně paměťově neúsporné, ale když si pak uživatel otevře takovej soubor, uvidí pouze čísla a to mu bude k ničemu....je to jednoduchý, ale neúsporný

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
WraCkeR0
Newbie
6. 11. 2008   #7
-
0
-

hmm i to je moznost a dost jednoducha,
ale myslim ze ten binarny zapis sa mi zda v buducnosti viac vyuzitelny.

A o tom zlibe viem, ale je to len obycajna libarka na pracu s archvom,
tu by som aj vyuzil keby som chcel usetrit miesto :] .

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.5.205.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý