Tkinter - Canvas a jine udelatka :-) – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tkinter - Canvas a jine udelatka :-) – Python – Fórum – Programujte.comTkinter - Canvas a jine udelatka :-) – Python – Fórum – Programujte.com

 

john-smith0
Newbie
5. 11. 2008   #1
-
0
-

Muze mi nekdo poradit jak na platne Canvas namalovat kruznici ? neco sem nasel v prirucce - create_oval(bbox, **parametry) , ale nejde mi to pouzit , newim jak tam spravne zadat souradnice a polomer .
Pak mi nejde zmenit barva napr. primky , jdou mi jen zakladni barvy jako fill="blue" apd. ale jak pouzit barvu z rgb? kdyz napr. chcu caru v prikladu a nebo pozadi platna udelat barvou R=51 , G=204 , B=255 , navodu v prirucce moc nerozumim .

from Tkinter import *

from livewires import *
hlavni=Tk()

simulace=Canvas(hlavni, width=500, height=500)
simulace.pack()
simulace.create_line( 0, 110, 100, 100)

hlavni.mainloop()

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.224.–
Spectator0
Věrný člen
6. 11. 2008   #2
-
0
-

To john-smith : simulace.create_oval(x1,y1,x2,y2) mam dojem

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.33.–
. . .
john-smith0
Newbie
8. 11. 2008   #3
-
0
-

To Spectator : jo diky uz mi ty kruznice jdou , a nevis jak na ty barvy ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.224.–
john-smith0
Newbie
9. 11. 2008   #4
-
0
-

nevi nekdo jak prepsat promenou L1 kdyz okno pro jeji zmenu mam udelane jako Toplevel ? v toplevelu se mi prepise L1 na hodnotu kterou zadam ale kdyz okno zavru tak v hlavnim oknu je hodnota L1 zase beze zmeny.



from Tkinter import *
from livewires import *


l1=1


def vypocetUHLU ():
def zmenaROZMERU():
l1=eval(zadavaniL1.get())
print l1

zadavaniROZMERU=Toplevel(hlavni)

ramecekR1=Frame(zadavaniROZMERU)
ramecekR1.pack()

ramecekL1=Frame(ramecekR1)
ramecekL1.pack()
txtL1=Label(ramecekL1, text=" Delka ramene L1 = ")
txtL1.pack(side="left")
zadavaniL1=Entry(ramecekL1)
zadavaniL1.pack()

zapisROZMERY=Button(ramecekR1, text='Zapis l1 a vytiskni ho', command=zmenaROZMERU)
zapisROZMERY.pack()

zadavaniROZMERU.mainloop()
def tisk():
print l1

hlavni=Tk()

zadano=Button(hlavni, text='zadej l1', command=vypocetUHLU)
zadano.pack(fill=X)
print l1
tisk=Button(hlavni, text='tisk l1', command=tisk)
tisk.pack(fill=X)



hlavni.mainloop()

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.224.–
Spectator0
Věrný člen
10. 11. 2008   #5
-
0
-

To john-smith : Barvy: přidej do te zavorky fill=barva



simulace.create_oval(x1,y1,x2,y2, fill="red")

doufám, že nějak nekecám

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.230.–
. . .
Spectator0
Věrný člen
10. 11. 2008   #6
-
0
-

To john-smith : u toho programu nechapu, proc importujes modul livewires, kdyz ho nepouzivas.

to tlacitko tisk l1 tiskne jednicku, protoze l1=1 (hodnotu prirazujes na zacatku) to,co se s promenou l1 deje ve funkci vypocetUHLU je pouze lokalni zmena a na tu vnejsi promennou nema vliv.

aby to fungovalo jak chce ty, musel bys udelat toto



def vypocetUHLU ():
def zmenaROZMERU():
## SEM NAPIS: global l1
l1=eval(zadavaniL1.get())
print l1

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.230.–
. . .
john-smith0
Newbie
10. 11. 2008   #7
-
0
-

To Spectator : jo je to tak , ja nevedel jak se zadava presna barva podle RGB a je to ve tvaru HTML kodu kdyz jem ji zkousel tak jsem zapominal na zavorky , takze to je takhe -- fill="#669933"
uz jen prijit jak na ty promenne

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.224.–
john-smith0
Newbie
10. 11. 2008   #8
-
0
-

To Spectator : jupii uz to funguje , diky mooc , az zas nekde neco nepochopim dostatecne tak se zkusim poptat

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.224.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý