Maximum v poli – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Maximum v poli – Pascal – Fórum – Programujte.comMaximum v poli – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

koďas
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
5. 11. 2008   #1
-
0
-

Prosím poradte mi jak man napsat, aby mi to napsalo maximum v poli

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.182.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
5. 11. 2008   #2
-
0
-

To koďas : jak jako maximum v poli? nějak nechápu co myslíš

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
koďas
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
5. 11. 2008   #3
-
0
-

To crAzY^ : Vegeneruje mi to čísla a já potřebuju aby mi to našlo to největší

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.182.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
5. 11. 2008   #4
-
0
-

Pascal už jsem léta neviděl, takže nevím, jestli tam pro to není přímo nějaká funkce, ale to pole můžeš třeba seřadit od nejmenšího čísla po největší a pak vzít poslední prvek. Pokud nechceš nechceš to pole přerovnat natvrdo, tak si ho nejdřív můžeš zkopírovat do jiného pole a srovnat to, anebo jen porovnat hodnoty v tom poli a vybrat tu nejvyšší.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
5. 11. 2008   #5
-
0
-

To Chrasty : porovnání by bylo zdlouhavé... leší použít nějakou tu fci... jake je v C++ sort() nebo tak.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
5. 11. 2008   #6
-
0
-

To crAzY^ : No právě, proto na začátku píšu, že nevím, jestli na to má Pascal funkci (ale je logické aby měl:))

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
5. 11. 2008   #7
-
0
-

To Chrasty : myslím že nějaká byla možná qsort(), ale už to fakt nepamatuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
drobas0
Newbie
5. 11. 2008   #8
-
0
-

vem prvni prvek pole, dej ho do promenny MAX a kazdej dalsi prvek s nim porovnej a pokud by byl vetsi tak ho tam prirad ---> ma to asi nejmensi slozitost co se da vymacknout...soucasne muzes takhle hledat i nejmensi prvek a mas to hned v jednom....

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.69.–
5. 11. 2008   #9
-
0
-

v pripade, ze nemas pouzivat trideni a to pole je proste array[1..n] of integer kde n je nejaka konstanta, tak ta funkce bude vypadat treba takhle:

function max(pole: array[1..n] of integer): integer;
var i: integer;
begin
max:=pole[1]; {do max ulozime prvni hodnotu v poli}
for i:=2 to n do {postupneme bereme dalsi cisla v poli}
if pole[i]>max then max:= pole[i]; {kdyz narazime na vetsi cislo, nez jsme zatim nasli, tak ho ulozime}
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.166.–
MZetko0
Stálý člen
5. 11. 2008   #10
-
0
-

About Strangelet: Myslím (a dokonce se odvážím vsadit), že porovnávání, které navrhuje strangelet je to nejlepší, co se dá udělat. Podle zadání potřebuje jen určit největší prvek. Tak proč to řadit nebo podobně.

crAzY^ napsal:
To Chrasty : porovnání by bylo zdlouhavé... leší použít nějakou tu fci... jake je v C++ sort() nebo tak.....

- Naopak!!! Seřazení je "tisíckrát" zdlouhavější! Pokud máte pole o délce, dejme tomu 100000 prvků, tak porovnání potřebuje právě 100000 elementárních operací. Naopak vaše funkce sort( ) ( qsort( ) )v nejhorším případě 10000000000 operací. Tak který asi bude výhodnější?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
"Přirozená inteligence bude umělou brzy překonána. Přirozenou blbost však umělá nemůže nahradit nikdy"
Jára da CIMRMAN
http://www.newgame.cz
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 11. 2008   #11
-
0
-

nechapu na co potrebujete na maximum v poli setridit cely pole... to je podle typu razeni o dost pomalejsi nez udelat toto:

maximum :=  prvni_prvek_pole;


for i:=2 to posledni_index do
if maximum < aktualni_prvek_pole then maximum := aktualni_prvek_pole;

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
6. 11. 2008   #12
-
0
-

To strangelet : super díky mnohokrát přesně tohle jsem chtěl

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.182.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Maximum v matici — založil fja

Maximum typu — založil gody

Největší v poli polí — založil Noneus

Hledání v poli polí — založil jaxx19

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý