Nelze se přihlásit z Vista Home Basic na PC s XP Home – Sítě – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nelze se přihlásit z  Vista Home Basic na PC s XP Home – Sítě – Fórum – Programujte.comNelze se přihlásit z Vista Home Basic na PC s XP Home – Sítě – Fórum – Programujte.com

 

duchodce0
Duch
10. 11. 2008   #1
-
0
-

Nelze se přihlásit z notebooku Vista Home Basic na PC s XP Home, opačně vše funguje.
Vyzkoušel jsem všechny rady z nejrůznějších for, kde se popisovaná závada hojně vyskytuje, od vypnutí firewalů až po povolení nebo zákaz IPv6.
Počítače jsou propojeny v místní síti přes router. Ping, arp -a, i net view chodí v obou směrech, oba v jediné skupině s propagovaným názvem WORKGROUP. (citát: Pokud je název pracovní skupiny jiný než WORKGROUP, změňte název na WORKGROUP a potom klepněte na tlačítko OK.)
Stejná závada je, i když jsou spojeny bez routeru, přímo přes ad-hoc síť.
Z XP se přihlásím k Vistě, mám přístup k sdíleným souborům i k Firebirdu (i přes Cassini Web server).
Na Vistě v "zobrazit počítače v síti" ikonu PC-XP vidím. Při klepnutí na ikonu mi nabízí přihlašovací dialog, přes který se nemohu dostat.
Nevím ale, proč tvrdošíjně vyžaduje i podstrkuje název domény. Vždyť - zde cituji: "Připojení se k pracovní skupině nebo její vytvoření: Pokud byl počítač před připojením k pracovní skupině členem domény, bude z domény odebrán a účet počítače v této doméně bude zakázán."
Přestože jsem cvičně název skupiny změnil a zase vrátil na WORKGROUP, doména se neztratila, jak jsem zjistil z aplikace v Csharp pomocí: "public static System.Collections.IDictionary GetEnvironmentVariables()", stále tu nějaká "USERDOMAIN jvsHP" překáží.
Footnotes.mspx praví: "Poznámky k systému Windows Vista
D. Funkce Připojení k doméně, podpora zásad skupiny, program Windows Fax a skener, systém souborů EFS, Stínová kopie, Corporate Roaming, Soubory a složky offline a Vzdálená plocha jsou dostupné v edicích Windows Vista Business a Windows Vista Ultimate."
Přestože tedy Vista Home Basic nepodporuje připojení k doméně, při připojení do místní sítě doménu požaduje, to je zřejmě jádro pudla i problému.
Můj dotaz je: Dovoluje vůbec Vista Home Basic v místní síti připojení k XP, a pokud ano, co pro to mohu udělat? Rád bych tento opačný směr použil např. pro využití tiskárny připojené k PC s XP z notebooku.
Děkuji za jakoukoliv odpověd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.199.–
Nemo0
Newbie
10. 11. 2008   #2
-
0
-

Skuste nazdílet jakoukoliv složku na počítači s WinXP.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.98.–
duchodce0
Duch
10. 11. 2008   #3
-
0
-

Samozřejmě, mám na PC s XP nasdílenu řadu složek pro několik uživatelů. Dokonce má jeden z uživatelů shodný "účet" (jméno, heslo) s uživatelem na Vistě, jak bylo dopručováno v jednom seriálu.
Opravdu už nevím, co bych ještě zkusil. Snad řešení existuje, jen doufám, že to nebude nějaké přepisování v registrech, k tomu mám krajní odpor.
Děkuji za tip.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.199.–
duchodce0
Duch
18. 11. 2008   #4
-
0
-

Omlouvám se, že jsem zabíral místo a čas na foru. Aniž bych si byl vědom jakéhokoliv zásahu z mé strany, začalo připojení z Visty na XP fungovat. Snad to byl dárek k státnímu svátku nebo vedlejší výsledek některé z přicházejících aplikací. Jsem velice rád, že to funguje, ale pocit z toho nemám dobrý. Doufám, že to vydrží.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.199.–
Robotron
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
7. 8. 2009   #5
-
0
-

To duchodce : Tak to gratuluju. Já teď řeším úplně ten samý problém. Sranda je, že na PC s Windows 2000 se příhlásím v pohodě. Ale na PC s XP (Professional) ani omylem. Zkusil jsem snad už vše ... včetně TCP/IP FIXu na XP, nových účtů, shození firewallu, atd. atd. NIC. Prostě se ve Vistách nedostanu přes přihlašovací dialog do PC s XP. Neplatné jméno či heslo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.162.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý