Nacitani hodnot v cyklu.. – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nacitani hodnot v cyklu.. – C / C++ – Fórum – Programujte.comNacitani hodnot v cyklu.. – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
cp.Hook0
Newbie
10. 11. 2008   #1
-
0
-

mam napsany program, kde vstupni hodnoty nacitam v cyklu, dosud jsem mel podminku cyklu napsanou takhle:



while ((code = scanf ("%d",x)) == 1) {
...telo programu
}
if (code != EOF)
...tisk chybove zpravy
}

ale potrebuji cyklus predelat tak, aby i kdyz uzivatel zada neco jineho nez cislo, tak aby program dal fungoval, teda aby mi napr. dokazal spocitat takovyto vstup - 1 2 3 df 4 5
ten neciselny vstup uz bych si overil v tele funkce, jen nevim jakou mam dat do while podminku, pls help, kdyz zadam != EOF, tak se mi program pri neciselne hodnote zacykli.. dik za radu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.108.–
Reklama
Reklama
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
10. 11. 2008   #2
-
0
-

Netestovano



char szLine[50] = {0};
while( fgets(stdin, 50, szLine) )
{
char *pErr = 0;
double dValue = strtod(szLine, pErr); // nebo long a strtol
if( pErr && *pErr )
{
// chyba
}
else
{
// vstup je ok
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
10. 11. 2008   #3
-
0
-

Tak po precteni dokumentace, musim konstatovat, ze jsem tam nasekal dost chyb. Takze ted snad OK



char szLine[50] = {0};
while( fgets(szLine, 50, stdin) )
{
char *pErr = 0;
double dValue = strtod(szLine, &pErr); // nebo long a strtol
if( pErr && *pErr )
{
// chyba
}
else
{
// vstup je ok
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
cp.Hook0
Newbie
10. 11. 2008   #4
-
0
-

neslo by to spis nejak jednoduseji stim scanf?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.108.–
KIIV+42
God of flame
10. 11. 2008   #5
-
0
-

zacykli se protoze chces nacist cislo ale hodis mu tam nejakej nesmysl... tim nenacte cislo a nesmysl tam samozrejme zustane...
pak jedes dalsi kolo... zase je tam porad stejnej nesmysl... tim nenactes cislo a nesmysl tam nechas...
a dalsi kolo.... to uz si asi domyslis jak to bude neustale pokracovat :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
MaS0
Návštěvník
10. 11. 2008   #6
-
0
-

pokud chceš, aby se načítalo vše, tak to načítej do řetězce (ten si v tej funkci přeber) a do podmínku cyklu dej jen tu funkci scaf, protože ta pokud něco načte, tak vrací počet načtenejch věcí, takže pak bude mit podmínka cyklu hodnotu true...pak můžeš na začátku cyklu testovat EOF.......ale nezkoušel jsem to

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
10. 11. 2008   #7
-
0
-

http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=10875-osetreni-vstupu
neco z tech reseni si vyber..ale pochybuju, ze je to jednodussi

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 46 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý