Vytlačiť nakreslený obrázok z textom – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytlačiť nakreslený obrázok z textom – .NET – Fórum – Programujte.comVytlačiť nakreslený obrázok z textom – .NET – Fórum – Programujte.com

 

zonda0
Stálý člen
12. 11. 2008   #1
-
0
-

Dobrý !
Chcel by som vedieť ako by ste nastavili vytlačiť neaký obrázok napr: tabuľku a do tej tabuľky vložiť neaký text ???
Lebo viem iba že vám vytlačí po riadkoch text ako napr:
meno:...
priezvisko:.....
mesto:....
.
.
Ale neviem ako skombinovať tabuľku s textom ??? Aby ten text bol v tabuľke ?
Neviete mi niekto pomôcť ?
Hľadal som aj na googli ale nenašiel som nič kde by kombinoval text s neakov tabuľkou ?
Za radu ďakujem .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.92.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
12. 11. 2008   #2
-
0
-

Prosím napsat problém ještě jednou a srozumitelně:-) Obrázek je obrázek, tabulka je tabulka. Větu "vytlačiť neaký obrázok napr: tabuľku" prostě nechápu. Chvíli mluvíš o nějakém obrázku, pak o tabulce a pak o psaní do tabulky...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
zonda0
Stálý člen
12. 11. 2008   #3
-
0
-

Sorri !

Tak to ukážem na príklade :
Máš vo forme vložení 1 textbox a jeden button . Do to texboxu napíšeš neaký text . Potom stlačíš ten button a ten ti zobrazí nastavenia pri tlači . Dáš vytlačiť a ten text z texboxu ti orámikuje taký čierny obĺžnik . a ten text v tom čierny obĺžniku
neviem urobyť ??

Za dadu veľmi ďakujem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.92.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
12. 11. 2008   #4
-
0
-

Umíš nakreslit obdélník? Umíš nakreslit text? Výborně. Jediné, co potřebuješ, je vědět, jaké rozměry má danej text (to se dá zjistit, název metody neznám).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
zonda0
Stálý člen
12. 11. 2008   #5
-
0
-

no nakreslím obdlžnik a naraz pod to zadám text
1. Ako zistim tú veľkosť toho textu ???
2. Ako dostanem ten text do toho obdĺžníka ???

Lebo nakreslím obdĺžnik a potom dám text a mi to napíše po obdĺžnik !!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.92.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
12. 11. 2008   #6
-
0
-

Graphics g = // e.Graphics, alebo CreateGraphics()
g.MeasureString(...) // neviem parametre z hlavy

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.74.–
zonda0
Stálý člen
13. 11. 2008   #7
-
0
-

Dík :)
A ešte k tomu tlsčeniu :
Ako mám to vytlačiť?
No mám urobené :

private void tiskClick(object sender, EventArgs e)

{

PageSetupDialog psd = new PageSetupDialog();
System.Drawing.Printing.PrintDocument pd = new System.Drawing.Printing.PrintDocument();
psd.Document = pd;
psd.PageSettings = pd.DefaultPageSettings;
if (psd.ShowDialog() == DialogResult.OK)
{

tiskDialog.ShowDialog();

}

}
private void tiskStranky(object sender, System.Drawing.Printing.PrintPageEventArgs e)
{

Graphics grafika = this.CreateGraphics();
Pen penl = new Pen(Color.Black, 1.0f);
grafika.DrawLine(penl, 4, 0, 100, 100);
grafika.DrawRectangle(penl, 40, 40, 180, 40);
grafika.DrawEllipse(penl, 100, 100, 50, 40);
grafika.DrawEllipse(penl, 20, 100, 200, 200);
grafika.DrawString("Vytajte C#", new Font("Verdana", 20),new SolidBrush(Color.Tomato), 40, 40);

}



Normálne vybehne tabuľka s nastavením o tlači a ked dáš tlačiť tak ti nevitlačí nič !!
Neviete pomôcť
Zaradu ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.92.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
zonda0
Stálý člen
13. 11. 2008   #8
-
0
-

Už som na to prišiel :)
Tu je to :

        private void tiskStranky(object sender, System.Drawing.Printing.PrintPageEventArgs e)

{

Graphics grfx = e.Graphics;
Font font = new Font("Arial", 400);

StringFormat strfmt = new StringFormat();
strfmt.Alignment = StringAlignment.Center;
strfmt.LineAlignment = StringAlignment.Center;

// Nastavíme pravoúhelník pro tisk:
RectangleF rect = grfx.VisibleClipBounds;

Pen penl = new Pen(Color.Black, 1.0f);
grfx.DrawLine(penl, 4, 0, 100, 100);
grfx.DrawRectangle(penl, 40, 40, 180, 40);
grfx.DrawEllipse(penl, 100, 100, 50, 40);
grfx.DrawEllipse(penl, 20, 100, 200, 200);
grfx.DrawString("Vytajte C#", new Font("Verdana", 20), new SolidBrush(Color.Tomato), 40, 40);
grfx.DrawRectangle(penl, 0, 0, 1700, 600);

}

a ešte som vyriešil aj okraje :
private void TlactiClik(object sender, EventArgs e)

{
PageSetupDialog psd = new PageSetupDialog();
System.Drawing.Printing.PrintDocument pd = new System.Drawing.Printing.PrintDocument();
psd.Document = pd;
psd.PageSettings = pd.DefaultPageSettings;
if (psd.ShowDialog() == DialogResult.OK)
{

DialogResult vyberaneTlacitko = tiskDialog.ShowDialog();
if (vyberaneTlacitko.Equals(DialogResult.OK))
{
tiskDokumentu.Print();
}

}
}


už my treba iba zisti ako nastaviť taký veľký rámik aký je dlhý text ?? toto nemám šajm ako urobiť ?

Pomôžte

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.92.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Obrazok — založil A-dy

Obrazok — založil IgIhu

Premenovať obrazok — založil Michal115

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý