Výpis všech souborů – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Výpis všech souborů – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVýpis všech souborů – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

tonez+1
Návštěvník
12. 11. 2008   #1
-
0
-

zdravim ... hledám způsob jak získat obsah celého počítače neěco co by projelo všechny disky a vypsalo by to do textovýho souboru něco jako



C:\
C:\autoexec.bat
C:\windows\system32\
C:\windows\system32\setup.exe
.
.
.
D:\setup.exe
D:\drivers\setup.exe


prostě výpis všech adresářů, souborů ... vlastně celé jejich cesty.

je na to nějaká API nebo tak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.140.–
Im web developer. (x)HTML, CSS, JavaScript + jQuery, PHP, MySQL and others :))
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 11. 2008   #2
-
0
-

no ja sem na neco takovyho pouzival sfk - swiss file knife.. . ale je to samostatnej program pro shell

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tonez+1
Návštěvník
14. 11. 2008   #3
-
0
-

njn a nebylo by něco do VB6?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.140.–
Im web developer. (x)HTML, CSS, JavaScript + jQuery, PHP, MySQL and others :))
jkonopasek0
Návštěvník
15. 11. 2008   #4
-
0
-

Někde na formuláři tlačítko Command

Private Sub Command1_Click()
Nacti_Slozku
End Sub

V modulu

Public Sub Nacti_Slozku()
Dim fso As Object, fl As Object
Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Open "C:\Výpis.txt" For Output As #1
Set fl = fso.GetFolder("C:\")
ListDiskE fl
Close #1
End Sub

Public Sub ListDiskE(ByVal myFolder As Object)
Dim subFolder As Object, fl As Object
For Each subFolder In myFolder.subFolders
ListDiskE subFolder
Next subFolder
For Each fl In myFolder.Files
Print #1, fl.Path
Next fl
End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
tonez+1
Návštěvník
16. 11. 2008   #5
-
0
-

To jkonopasek : jj běží to, ale sekne se mi to když soubor "výpis.txt" dosáhne velikosti 17 343 488 bajtů, neprojede to ani celej jeden disk :( a píše mi to

Run-Time Error '70':
Permission denied



a ukazuje to na řádek
For Each subFolder In myFolder.subFolders


nevíte kde je chyba?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.140.–
Im web developer. (x)HTML, CSS, JavaScript + jQuery, PHP, MySQL and others :))
jkonopasek0
Návštěvník
17. 11. 2008   #6
-
0
-

Do některých složek je zakázaný přístup (např. System Volume Information). Tomu by odpovídala i ta chybová hláška (přístup odmítnut). Pak je třeba ošetřit chybový stav a prohledávání takových složek se vyhnout.

Zkus dát místo
Set fl = fso.GetFolder("C:\")
Set fl = fso.GetFolder("C:\System Volume Information\")

a řachne to hned.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý