Editácia noviniek – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Editácia noviniek – PHP – Fórum – Programujte.comEditácia noviniek – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
w3q0
Věrný člen
14. 11. 2008   #1
-
0
-

Ahojte, na svoj web by som chcel dorobiť editáciu a mazanie noviniek, bohužial, neviem ako na to. Vôbec si neviem predstaviť ako by som to mal urobiť. Prosím o pomoc, nepotrebujem kód, iba niejak postrčiť, že čo by som mal asi spraviť prvé a tak. Budem vám veľmi vdačný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Reklama
Reklama
pawlik0
Grafoman
14. 11. 2008   #2
-
0
-

w3q ():

snadno. Vypíšeš novinky a všude dáš odkaz na ?a=delete&id='.$line['id'].'... a na editaci ?a=edit... Pak tam ty příkazy provedeš. Ale zkusím ti raději udělat tutoriál, ten mluví za vše...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
pawlik0
Grafoman
14. 11. 2008   #3
-
0
-

není to fungující kód.
důležité části tam chybí a jsou připraveny pro doplnění!
nezaručuju, že bude fungovat.
kvůli mé lenosti vytvořit tabulku vůbec není testovaný!

<?php

// includovani configu
include( "config.lol.php" );

if($_GET['a']=="delete" && is_numeric($_GET['id'])){
mysql_query("... where id = '".$_GET['id']."' limit 1");
header("Location: ?");
}
if($_GET['a']=="editnow" && is_numeric($_GET['id'])){
/*...*/
header("Location: ?");
}
?><html>
<head>
<title> web </title>
</head>
<body>

<?php
if(!isset($_GET['a'])){
// sql dotaz a jeho vykonani
$sql = "...";
$query = mysql_query($sql);

while($line = mysql_fetch_array($query)){
echo 'Ahoj, tady sis nechal id: ' . $line['id'];
echo '<a href="?a=delete&id='.$line['id'].'">Smazat</a> ';
echo '<a href="?a=edit&id='.$line['id'].'">Edit</a>';
echo "<br>\n";
}
}
elseif($_GET['a']=="edit"){
/*.. tady bude form pro editaci s action="?a=editnow" ..*/
}
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
w3q0
Věrný člen
14. 11. 2008   #4
-
0
-

A ako do textove pola načítať text z DB? :D Som trošku mimo, dlhšie som neprogramoval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
pawlik0
Grafoman
14. 11. 2008   #5
-
0
-

To w3q : asi takto: (zpaměti):




<?php
$query = mysql_query("select some, some, some from some where id='".$_GET['id']."' limit 1");
?>

<form...>
<input type="text" value="<?php echo mysql_result($query, 0);?>">
<input type="text" value="<?php echo mysql_result($query, 1);?>">
<input type="text" value="<?php echo mysql_result($query, 2);?>">
<input type="submit">
</form>

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 82 hostů

Podobná vlákna

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý