PHP GD - rada - počítání souřadnice – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP GD - rada - počítání souřadnice – PHP – Fórum – Programujte.comPHP GD - rada - počítání souřadnice – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Michalek0
Návštěvník
14. 11. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,

rád bych zkusil generování z PHP GD. Jedná se vlastně o osu "A" "B" na které bude symbol "auta". Pomocí proměných bych zadal vzdálenost - od cíle: XX ; od konce: XX ; celkem = od konce + cíle --> tím bych získla jak je dlouhá trasa a jak daleko je od jednotlivých bodů (A, B). Ta osa bude mít určitou délku, kterou prostě obrázek nesmí přelézt. Vůbec mě nenapadá jak to udělat, aby to prostě nepřelezlo a zároven se to umistovalo podle vzdáleností. Tzn. ta úsečka má 300px, tzn. kdyby byly hodnot

1) 500km, 500km tak by to bylo v půlce úsečky

2) kdyby to bylo 2000km; 2000km tak by to opět bylo v půlce úsečky



<?
$img = imagecreatefrompng('trip.png');
$watermark = 'http://www.orco.cz/img/sv3/ico-Car.gif';
$imagesize_watermark = getimagesize($watermark);
if ($imagesize_watermark && $imagesize_watermark[2] <= 3) {
$img_watermark = ($imagesize_watermark[2] == 2 ? imagecreatefromjpeg($watermark) : ($imagesize_watermark[2] == 1 ? imagecreatefromgif($watermark) : imagecreatefrompng($watermark)));
imagecopymerge($img, $img_watermark, 68, 115, 0, 0, $imagesize_watermark[0], $imagesize_watermark[1], 100);
}
if ($img) {
Header('Content-type: image/png');
imagepng($img);
imagedestroy($img);
imagedestroy($image_watermark);
} else {
echo 'Obrázek se nepodařilo vytvořit';
}
?>


na stránce http://www.penguin-aerotaxi.cz/php-gd/trip.php



Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.24.–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
Reklama
Reklama
14. 11. 2008   #2
-
0
-

Vemes souradnice koncu trasy (usecky) a vyprumerujes je (tj. udelas aritmeticky prumer jednotlivych slozek souradnic), tim ziskas bod presne uprostred mezi nimi...doufam ze dobre chapu, co se snazis udelat.

EDIT: pokud chces umistit to auticko do dejme tomu 34% trasy zleva doprava, tak budes mit jeho x

x1 + 0.34 * (x2-x1)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.164.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Michalek0
Návštěvník
14. 11. 2008   #3
-
0
-

Jde o to (pak to od kraje
spočítám), aby hodnota XX (XX je hodnota od kraje k bodu A z leva) aby
nikdy nepřesáhla 300px a nekreslilo se mi to mimo. Např


66px + 300px

300px = 100% (1/1) celá trasa - vykreslení na konci
150px = 50% (1/2) půlka trasy - vykreslení v polovině

jestli mi rozumíš princip toho kreslení

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.24.–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
14. 11. 2008   #4
-
0
-

Tak samozrejme musis znat souradnice bodu A, tomu se nevyhnes

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.164.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Michalek0
Návštěvník
14. 11. 2008   #5
-
0
-

dobře, bod A vím. Jak by se tedy postupovalo ?

budu tahat informace přes

$a = $_GET['a'];
$b = $_GET['b'];
$c = $a + $b;

budou to jen číselné hodnoty 500,200 apod .. ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.24.–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
Michalek0
Návštěvník
14. 11. 2008   #6
-
0
-

z leva je to 66px k bodu A

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.24.–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
14. 11. 2008   #7
-
0
-

A co je co?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.164.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

Podobná vlákna

PHP cache rada — založil Anonym

Rada z php zarovnanie atd.. — založil evryl

Souřadnice — založil Rider

Kurzor na souřadnice — založil Thadeus

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý