Python a soubory – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Python a soubory – Python – Fórum – Programujte.comPython a soubory – Python – Fórum – Programujte.com

 

j
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
14. 11. 2008   #1
-
0
-

Je možné v pythonu dělat:
1) zkopírovat složku do schránky
2)vytvořit novou složku
3)tu novou složku pojmenovat podle aktualniho data
4)vložit do te vytvořene složky složku z bodu 1 (no tak toto asi nepujde nebo jo?)
5)do te vytvořene složky vložit txt soubor s nějakým obsahem

Jde to nebo tady je python bezmocný?

Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.239.–
Spectator0
Věrný člen
15. 11. 2008   #2
-
0
-

To j : samozřejmě že v pythonu jsou tyto možnosti.

s tim kopirovanim do schranky nevim, ale jinak.

vytvaret slozky, prejmenovavat, zkopirovat jinou slozku jinam...

Slozka je v podstate trochu jiny typ souboru.

Na tohle se pouziva treba modul os

os.mkdir()
os.makedirs()
os.rename()
os.remove()
..................... proste to jde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.230.–
. . .
j
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
15. 11. 2008   #3
-
0
-

no nejde mi o kopirovani do schranky ale o to
aby se dala vytvořit někde kopie složky napřiklad pro zalohu atd. Jde to?

a ještě jak zjistim to datum abych mohl tu složku podle něj přejmenovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
Spectator0
Věrný člen
15. 11. 2008   #4
-
0
-

To j : hele, nechces se trochu pythonu venovat? Pak se me jeste zeptas, jak se pouziva cyklus a jak vetveni... modul time dokumentaci mas v instalaci pythonu, modul os infomace jsou tam take.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.230.–
. . .
j
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
15. 11. 2008   #5
-
0
-

jo jenže anglicky :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.39.–
Spectator0
Věrný člen
15. 11. 2008   #6
-
0
-

To j : Bohužel u programování trochu té angličtiny, alespoň na základní čtecí úrovni, potřebuješ. Myslim, že když trochu zagooglíš, tak najdeš i spoustu materiálů v češtině. sallyx.org atd......

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.230.–
. . .
j
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
15. 11. 2008   #7
-
0
-

No jasně že je angličtina je třeba. Taky už na ni pracuji jenže je to tak těžky jazyk že se to ani neda naučit :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.39.–
pawlik0
Grafoman
15. 11. 2008   #8
-
0
-

To j : angličtina je jednoduchá - víš jak se angličan učí češtinu...? :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
j
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
15. 11. 2008   #9
-
0
-

No to nevím :D Ale tak čeština není zase tak složitá jelikož se slova stejně píší a čtou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.84.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
15. 11. 2008   #10
-
0
-

Angličtina je lehký jazyk; Čeština je naproti tomu nesrovnatelně těžší jazyk.
Nicméně zpátky k tématu, budeš pravděpodobně potřebovat modul shutil a os

Nahlásit jako SPAM
IP: 66.68.54.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
j
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
15. 11. 2008   #11
-
0
-

Jo takže k tématu.
Pomocí modulu os teda budu kopírovat a vytvařet ty složky ale k čemu je ten shutil? Nebo jak to je?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.84.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
15. 11. 2008   #12
-
0
-



import shutil
dir(shutil)

tohle by ti mohlo napovědět + prozkoumej oficiální dokumentaci

Nahlásit jako SPAM
IP: 66.68.54.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
j
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
15. 11. 2008   #13
-
0
-

No a kde prosím tu dokumentaci najdu. Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.84.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
15. 11. 2008   #14
-
0
-

být tebou, zkusil bych jít na stránku google.com . To je takový vyhledávač -> když tam něco napíšeš, tak to zkusí najít hledaný výraz na internetu. A když tam napíšeš shutil, tak hned první odkaz je na oficiální dokumentaci

Nahlásit jako SPAM
IP: 66.68.54.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Dany
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
20. 11. 2008   #15
-
0
-

Jseš línej, egoistickej typ, který o programování jsi v životě neslyšel a nikdy se programovat nenaučíš, protože:
1.)Neumíš dobře komunikovat)dobře, já taky neumím tak dobře a srozumitelně psát, ale já nejsem čech!)
2.)Neumíš/necheš/nevíš jak a proř číst helpy, manuály a.t.d.
3.)Myslíš si že ti pomůžou jen proto, že jseš novej/vidíš že jiným tady pomůžou
4.)Nedokážeš si to prostě KURVA VYGOOGLOVAT!!! :smile18: :smile8: :smile7: :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.67.–
Spectator0
Věrný člen
20. 11. 2008   #16
-
0
-

To Dany : Ale no !!! trochu slušněji.
To j : Jinak je fakt, že by ses měl víc osamostatnit, takhle se jinak nikam dál nedostaneš a budeš max kopírovat jiné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.230.–
. . .
j
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
21. 11. 2008   #17
-
0
-

Dany:
1) ano uznávám že neumím dobře komunikovat bohužel. Jenže to už asi nepujde změnit. Bohužel jsem se nenarodil jako super komunikativní člověk a to už asi nezměním :(
2) většina helpu je v angličtině a tu ja neovládám.
3) nemyslím.
4) ano beru navědomí a je fakt že mohu trochu víc hledat- poučím se.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.100.–
maral
~ Redaktor
0
Newbie
22. 11. 2008   #18
-
0
-

to Dany:No to je vrchol. Jak ja pozoruju co tady pises... Mel by ses nad sebou trochu zamyslet nez ze sebe vyplodis dalsi takovou kravinu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.159.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Python prace se soubory — založil mistr jirka

Python-zavirani oken v python shell — založil Daniel zita

Soubory — založil Franceq

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý