Databáze – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Databáze – Delphi – Fórum – Programujte.comDatabáze – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tom0
Duch
24. 2. 2006   #1
-
0
-

No hezky mi to v?echno ve star?m foru smazali, tak se zept?m znovu a t?eba te? najdu odpov??.

Sna??m se ud?lat takovou statistiku v delphi, cel? to je o tom, ?e n?kam pot?ebuju ukl?dat data, tak?e datab?ze. Zkou?el jsem Interbase a Paradox. Datab?ze je fajn, funguje, ale kdy? chci v r?mci ankety zapsat v?sledek (po?et odpov?d?), tak neum?m zv?t?it ??slo v poli o +1. Zapsat bych tam je?t? um?l a p?e??st taky, ale nedok??u si p?e??st pole tak, aby to byl integer a j? ho mohl porovnat/zm?nit/zjistit velikost.

V?dycky toti? dostanu nap? z komponenty Query, po zad?n? SQL dotazu, stringlist a ten zas um?m d?t jedin? do tabulky, ale ne do prom?nn?. Byl bych moc vd??n? za jakoukoliv pomoc, bu? tady p?es forum nebo t?eba na icq 270733943. D?kuju

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Tom0
Duch
25. 2. 2006   #2
-
0
-

Musím Vám doporučit knihu Delphi v kostce od J. Sedláčka a J. Slaby. První kniha kde jsem našel i s příklady pohyb po databázi, její editaci, vše jasně vysvětleno.

Pro mě složité problémy mají vždy jednoduchý řešení o)



Repeat
Combobox1.Items.add(Table1.Fieldbyname('prijmeni').asstring);
table1.Next;
until table1.Eof;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kamil Sk?la0
Návštěvník
2. 3. 2006   #3
-
0
-

Hehe :-) koukam ze jsme asi jedini koho to zajima :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kdyz chces nahoru, musis dolu :-) dchub://allhub.net
Jakub Doucek0
Stálý člen
26. 4. 2006   #4
-
0
-

M?l bych taky takov? dotaz ohledn? datab?ze. Jsme v nich jaxi docela nov??ek a nemu?u n?jak p?ij?t na to jak ??ct programu aby zapsal n?jak? info do tabulky bez u?ivatele :(( Jinak tabulku m?m Paradox7 a zobrazuju pomoc? DBGrid. Poda?ilo se mi akor?t tak p?idat bu?ku. D?k moc za jakoukoliv radu .)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pro ty, co hledají odpověď http://ehoy.wz.cz
Tom0
Duch
28. 4. 2006   #5
-
0
-

kECUB napsal:

M?l bych taky takov? dotaz ohledn? datab?ze. Jsme v nich jaxi docela nov??ek a nemu?u n?jak p?ij?t na to jak ??ct programu aby zapsal n?jak? info do tabulky bez u?ivatele :(( Jinak tabulku m?m Paradox7 a zobrazuju pomoc? DBGrid. Poda?ilo se mi akor?t tak p?idat bu?ku. D?k moc za jakoukoliv radu .)


R?d bych ti poradil, ale moc jsem nepobral tv?j probl?m. Co znamen? "tabulka bez u?ivatele" ? Zkus to popsat jinak, mo?n? mi to jen nemysl?.?:error:?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Douček0
Stálý člen
28. 4. 2006   #6
-
0
-

Prostě a jednoduše např. zmáčknu tlačítko a objeví se nový záznam, kde bude vyplněno jméno a příjmení.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pro ty, co hledají odpověď http://ehoy.wz.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Databáze ? — založil Láďa

Databaze — založil Mch81

Databaze — založil Kornin

Databáze — založil Gen

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý