Header(Location:.....) a checkbox – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Header(Location:.....) a checkbox – PHP – Fórum – Programujte.comHeader(Location:.....) a checkbox – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
TomasUL0
Newbie
16. 11. 2008   #1
-
0
-

Hi all,
chtěl bych Vás poprosit o radu. Mám stráínku, kde je formulář a v něm pár checkboxů. na nich jsou pověšený id, ktéré se ukládají do pole. Když je zaškrtnu a stitku tlačítko smazat, tak se mi odešlou data na delete.php a vse se smaze, kdyz kliknu na tlačítko upravit, tak se mi to opět odešle na stránku delete.php. Kde mi to zpracuje podmínka, zjistí, že se jedná o úpravu, tak se mi pomocí Header("Location: ......") stránka přesměruje na uprav.php. Ale teď nastal kámen úrazu, páč potřebuju odeslat i $_POST[smaz] (v tom mám uložené id), abych mohl načíst data z MySQL. Tak mě napadlo, že to udělám Header("Location: uprav.php?$_POST[smaz]"). Jenže mi to nepošle id, ale slovo Array :-) Vím, řeknete mi, že to mám udělat přes JS, ale ten já neumím a tudíž bych to chtěl udělat v php. Máte někdo zkušenější radu? Předem dík všem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.39.–
Reklama
Reklama
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
16. 11. 2008   #2
-
0
-

1) posilej to tam, kam zrovna nepotrebujes, ne pres delete, a nahodou do update
2) pres js? co a jak a proc?
3) to array znamena, ze proste v $_POST['smaz'] je jeste dalsi pole.... tzn si dej nejaky var_dump a koukni kde co je a co potrebujes.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
TomasUL0
Newbie
16. 11. 2008   #3
-
0
-

To hrach :
1) já bych to rád posílal kam potřebuji, ale nějak jsem zatím nezjistil jak se dá v jednom formu nastavit víc buttonů, že když kliknu na smaž, tak mě to otevře delete.php a když zmáčknu uprav, tak uprav.php :(
2) nevim proč ne :)
3) nemyslím si, že je v tom další array, páč když jsem se snažil to pole procházet přes foreach, tak na pozici [0]->A, [1]->r

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.39.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
16. 11. 2008   #4
-
0
-

v tom případě sem hoď ten formulář... :) (a bez zbytečností ;))

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
TomasUL0
Newbie
16. 11. 2008   #5
-
0
-

To hrach : tak jsem to osekal o vše nepotřebné.
form, kde vyberu co chci smazat, či upravit:

echo "<form method='POST' action='smazat_informaci.php'>";

$dotaz = MySQL_Query("SELECT * FROM informace ORDER BY vlozeno DESC");
while($zaznam = MySQL_Fetch_Array($dotaz)) {

echo "<table>";
echo "<tr><td width='22px' rowspan='5'><input type='checkbox'
name='smaz[]' value=$zaznam[ID_informace]></td></tr>";
echo "</table>";
echo "<hr>";
}

echo "<table><tr>";
echo "<td><input type='submit' value='Zpět' name='Zpět'></td>";
echo "<td><input type='submit' value='Upravit' name='Upravit'></td>";
echo "<td><input type='submit' value='Smaž'></td>";
echo "</table>";
echo "</form>";
?>


smazat_informaci.php -> tady to presmeruju na upravit_informaci.php:
if($_POST[Zpět]=='Zpět') 

Header("Location: http:/administrace/vypsat_informace.php");
if($_POST[Upravit]=='Upravit')
Header("Location: http:/administrace/upravit_informaci.php?$_POST[smaz]");

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.39.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
17. 11. 2008   #6
-
0
-

v nazvech nepouzivej diakritiku. mozna to muze fungovat, mozna ne, ale proc si s tim pridelavat problemy....

  echo "<td><input type='submit' value='Zpět' name='back'></td>";

echo "<td><input type='submit' value='Upravit' name='update'></td>";
echo "<td><input type='submit' value='Smaž' name='delete'></td>";


pak bych to v PHP udělal jen v jednom scriptu bez redirectu:


if (!empty($_POST['update'])) {
// update
} elseif (!empty($_POST['delete'])) {
// delete
} else {
// tady asi ten BACK redirect
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
KIIV+42
God of flame
17. 11. 2008   #7
-
0
-

To hrach : souhlas :)
redirect je dobrej jen po provedeni nejake zmeny ... aby se pak pri pouziti zpet neudelalo znovu neco co clovek nechce

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 47 hostů

Podobná vlákna

Window location — založil Standa

Header — založil survik1

Header — založil mORb

Header — založil JeanBabtisteGrenouille

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý