Potřebuji seřadit záznamy v tabulce podle časů (nějaké hodnoty) což je asi takhle:
mysql_query("SELECT * FROM tabulka ORDER BY cas");
ale jak mám pak vypsat postupně ty záznamy (časy) když je nemůžu podle něčeho vybrat? Kdybych tam dal ID tak mi to bude k ničemu, protože mi to ID seřadí s tím..
Fórum › PHP
Php+mysql
select cas from table order by cas?
Já nechci nic řadit podle ID, vím jak to seřadit ale nevím jak to vypsat. ŘÍkám jen, že vím jak to vypsat kdyby tam bylo ID nebo něco podobného ale netuším jak to mám vypsat, když tam nic takového není. Dejme tomu, že máme naprosto jednoduchou tabulku kde je čas a jezdec. Chci je seřadit podle času což se udělá tím zmiňovaným \select cas from table oder by cas\ ale jak to mám potom vypsat?
To kezalb :
no pořád mi to něja nejde, kód mám takhle:
$query= mysql_query("SELECT cas FROM tabulka ORDER BY cas");
while($row["cas"]=mysql_fetch_assoc($query)){ //17. řádek
echo $row["cas"];
}?>
a píše to chybovou hlášku:Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource na 17. řádku
$query= mysql_query("SELECT cas FROM tabulka ORDER BY cas") or die(mysql_error);
while($row = mysql_fetch_assoc($query)){
echo $row["cas"];
}
urcite ses nezapomel pripojit k databazi ze? :D
ne, celý skript vypadá takto:
$spojeni=mysql_connect("localhost","root" ,"");
mysql_select_db("kolo");
$query= mysql_query("SELECT cas FROM tabulka ORDER BY cas")or die("mysql_error");
while($row["cas"]=mysql_fetch_assoc($query)){
echo $row["cas"];
}?>
takhle to vypíše mysql_error
a ked doplnis ako to ma radit, teda ASC alebo DESC?
$query= mysql_query("SELECT cas FROM tabulka ORDER BY cas ASC")or die("mysql_error");
to sa stane snad kazdemu :), ale nabuduce, ti poradim vypisuj si presne o aku chybu sa jedna...
...or die(mysql_error());
najlepsie urobit ked zmenis vsetky TIME z db napr. http://php.net/manual/en/function.strtotime.php na timestamp, spocitas vsetky dokopy a potom vydelis poctom vsetkych TIME z db. Potom prevedies naspet do time pomocou funkcie date.....
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
If,else - PHP Fusion (PHP,Mysql) — založil Nikus
PHP + Mysql — založil marzelo
MySQL a PHP... — založil Anonymní uživatel
MySQL + PHP — založil Václav Žitek
Php a mysql — založil janik366