Php+mysql – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Php+mysql – PHP – Fórum – Programujte.comPhp+mysql – PHP – Fórum – Programujte.com

 

bernie
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
17. 11. 2008   #1
-
0
-

Potřebuji seřadit záznamy v tabulce podle časů (nějaké hodnoty) což je asi takhle:
mysql_query("SELECT * FROM tabulka ORDER BY cas");

ale jak mám pak vypsat postupně ty záznamy (časy) když je nemůžu podle něčeho vybrat? Kdybych tam dal ID tak mi to bude k ničemu, protože mi to ID seřadí s tím..

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
17. 11. 2008   #2
-
0
-

vubec nechapu dotaz...
proc to radis kdyz to chces podle id?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
17. 11. 2008   #3
-
0
-

select cas from table order by cas?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
bernie
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
17. 11. 2008   #4
-
0
-

Já nechci nic řadit podle ID, vím jak to seřadit ale nevím jak to vypsat. ŘÍkám jen, že vím jak to vypsat kdyby tam bylo ID nebo něco podobného ale netuším jak to mám vypsat, když tam nic takového není. Dejme tomu, že máme naprosto jednoduchou tabulku kde je čas a jezdec. Chci je seřadit podle času což se udělá tím zmiňovaným \select cas from table oder by cas\ ale jak to mám potom vypsat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
kezalb0
Newbie
17. 11. 2008   #5
-
0
-

tak vypis je takhle :



$query= mysql_query("SELECT * FROM tabulka ORDER BY cas")
while($row =mysql_fetch_assoc($query)){
echo $row["cas"] ;
}?>
v tom $row dosadis nazev toho sloupecku... $row["nazev_sloupce"]

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
17. 11. 2008   #6
-
0
-

myslis neco jako?:



$res = mysql_query("....");
while ( $row = mysql_fetchrow($res) ) {
echo join(" | ", $row)."\n";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
bernie
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
17. 11. 2008   #7
-
0
-

To kezalb :

no pořád mi to něja nejde, kód mám takhle:

  $query= mysql_query("SELECT cas FROM tabulka ORDER BY cas");

while($row["cas"]=mysql_fetch_assoc($query)){ //17. řádek
echo $row["cas"];
}?>


a píše to chybovou hlášku:Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource na 17. řádku

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
17. 11. 2008   #8
-
0
-

$query= mysql_query("SELECT cas FROM tabulka ORDER BY cas") or die(mysql_error);
while($row = mysql_fetch_assoc($query)){
echo $row["cas"];
}




urcite ses nezapomel pripojit k databazi ze? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
bernie
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
17. 11. 2008   #9
-
0
-

ne, celý skript vypadá takto:



$spojeni=mysql_connect("localhost","root" ,"");
mysql_select_db("kolo");
$query= mysql_query("SELECT cas FROM tabulka ORDER BY cas")or die("mysql_error");
while($row["cas"]=mysql_fetch_assoc($query)){
echo $row["cas"];
}?>


takhle to vypíše mysql_error

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
marioff0
Expert
17. 11. 2008   #10
-
0
-

a ked doplnis ako to ma radit, teda ASC alebo DESC?

$query= mysql_query("SELECT cas FROM tabulka ORDER BY cas ASC")or die("mysql_error");


Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
bernie
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
17. 11. 2008   #11
-
0
-

To marioff :

Bohužel pořád to samé.. určitě to bude nějaká blbost ale nevím co.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
bernie
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
17. 11. 2008   #12
-
0
-

díky všem za spolupráci. Já jsem špatně zapisoval název tabulky. Ale už to funguje, děkuji!

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
marioff0
Expert
17. 11. 2008   #13
-
0
-

to sa stane snad kazdemu :), ale nabuduce, ti poradim vypisuj si presne o aku chybu sa jedna...

...or die(mysql_error());

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
bernie
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
17. 11. 2008   #14
-
0
-

ještě bych měl jeden dotaz potřebuji spočítat průměrnou rychlost z toho času. Ten je v mysql typu date potřeboval bych tedy tento typ nějak převést např. na sekundy do integeru..

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
bernie
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
17. 11. 2008   #15
-
0
-

teď jsem se ještě pokoušel odečíst časy např. 1:10:05-25:02 a výsledek je třeba 10. ? samozřejmě to bylo zapsáno pomocí proměnných (typu time)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
marioff0
Expert
17. 11. 2008   #16
-
0
-

najlepsie urobit ked zmenis vsetky TIME z db napr. http://php.net/manual/en/function.strtotime.php na timestamp, spocitas vsetky dokopy a potom vydelis poctom vsetkych TIME z db. Potom prevedies naspet do time pomocou funkcie date.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

PHP + Mysql — založil marzelo

MySQL a PHP... — založil Anonymní uživatel

MySQL + PHP — založil Václav Žitek

Php a mysql — založil janik366

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý