SQL server – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

SQL server – MS SQL – Fórum – Programujte.comSQL server – MS SQL – Fórum – Programujte.com

Pebble0
Návštěvník
18. 11. 2008   #1
-
0
-

Jenom dotaz, možná to sem nepatří, dá se připojit k MS SQL serveru Express Edition i z jinýho počítače (např. po síti, nebo přes web)?
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.77.–
Ivo
~ Anonymní uživatel
93 příspěvků
7. 12. 2008   #2
-
0
-

Pebble napsal:
Jenom dotaz, možná to sem nepatří, dá se připojit k MS SQL serveru Express Edition i z jinýho počítače (např. po síti, nebo přes web)?
Díky

Po sítí jo, jen musis povolit remote conenctions...spustis sufrace area a tam nastavis v remote connections, ze povolujes TCP pripojeni...lepsi navod je tu
http://support.microsoft.com/kb/914277

A pres web je to problem, sice vsude pisou ze to jde, me se to nikde nedari, podle me to funguje pouze v domene.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.139.–
Pebble0
Návštěvník
13. 12. 2008   #3
-
0
-

Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.77.–
DragonBehemont
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
15. 10. 2009   #4
-
0
-

To Pebble : To Ivo : Nedá, express edition je zdarma a jako takové je nedostupné z jakéhokoliv jiného počítače, než je localhost.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
SeraphCZ0
Stálý člen
15. 10. 2009   #5
-
0
-

To DragonBehemont : Nevim jak jsi na to přišel. Na MSSQL Express se normalne pripojis i z jinyho pocitace v siti (skouseno na vlastni LAN)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.98.–
DragonBehemont0
Super člen
16. 10. 2009   #6
-
0
-

To SeraphCZ : Ty ses na MS SQL Express připojil i z jiného počítače? Tak to se divím. Zkouel jsem to na asi 5ti počítačích v jedné síti a vždycky mi to napsalo, že se nemůže pojit, i když jsem mu povolil všechno potřebné. Navíc nejsem sám, kdo se tam nepřipojil, nejde to i větím odborníkům, než jsem já :-) Zkoušel jsem to v následujiících možnostech:

- SQL Server 2008 Management Studio
- VB.NET a C# aplikace
- ASP.NET stránky

Přístupy do databáze měl vytvořené, všechno, takže by tam problém být nemusel. Ale je pravda, že když jsem se teďkom schválně díval na stránky MS, tak jsem našel jako omezení pouze podporu 1 procesoru, podporu 1 GB ram a podporu 2GB uložiště dat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
SeraphCZ0
Stálý člen
16. 10. 2009   #7
-
0
-

Takže abych se ujistil že ti nekecám tak jsem to právě skusil, a můžu ti říct že to opravdu funguje. Na notebooku (W7) běží MSSQL Express 2008 na pc (XP) běží C# aplikace (jen datagridview na formu) --> a voilá datagridview se zaplní (jen jsem musel vypnout firewall na notebooku protoze v nem nemam nastavenou vyjimku pro sql)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.98.–
Mošna
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
26. 2. 2011   #8
-
0
-

Zdravím,
mám problém propojit MS SQL Expres 2008 s aplikací napsanou v MCL, která mi běží ve čtečce čárových kódů. Myslím tím, že se nemůžu připojit pomocí wi-fi. Na notebooku mám firewall uplně vypnutej. Nevíte prosím vás náhodou, kde a co bych měl popřípadě nastavit? Nejsem v této oblasti uplně zběhlý.
Díky moc za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.141.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

MS SQL server — založil Drmota L

C++ & MS SQL server — založil lol

MS SQL SERVER SA HESLO — založil kironet

Create new sql server database — založil Porcepoque

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý