Jenom dotaz, možná to sem nepatří, dá se připojit k MS SQL serveru Express Edition i z jinýho počítače (např. po síti, nebo přes web)?
Díky
Fórum › MS SQL
SQL server
Pebble napsal:
Jenom dotaz, možná to sem nepatří, dá se připojit k MS SQL serveru Express Edition i z jinýho počítače (např. po síti, nebo přes web)?
Díky
Po sítí jo, jen musis povolit remote conenctions...spustis sufrace area a tam nastavis v remote connections, ze povolujes TCP pripojeni...lepsi navod je tu
http://support.microsoft.com/kb/914277
A pres web je to problem, sice vsude pisou ze to jde, me se to nikde nedari, podle me to funguje pouze v domene.
To Pebble : To Ivo : Nedá, express edition je zdarma a jako takové je nedostupné z jakéhokoliv jiného počítače, než je localhost.
To SeraphCZ : Ty ses na MS SQL Express připojil i z jiného počítače? Tak to se divím. Zkouel jsem to na asi 5ti počítačích v jedné síti a vždycky mi to napsalo, že se nemůže pojit, i když jsem mu povolil všechno potřebné. Navíc nejsem sám, kdo se tam nepřipojil, nejde to i větím odborníkům, než jsem já :-) Zkoušel jsem to v následujiících možnostech:
- SQL Server 2008 Management Studio
- VB.NET a C# aplikace
- ASP.NET stránky
Přístupy do databáze měl vytvořené, všechno, takže by tam problém být nemusel. Ale je pravda, že když jsem se teďkom schválně díval na stránky MS, tak jsem našel jako omezení pouze podporu 1 procesoru, podporu 1 GB ram a podporu 2GB uložiště dat.
Takže abych se ujistil že ti nekecám tak jsem to právě skusil, a můžu ti říct že to opravdu funguje. Na notebooku (W7) běží MSSQL Express 2008 na pc (XP) běží C# aplikace (jen datagridview na formu) --> a voilá datagridview se zaplní (jen jsem musel vypnout firewall na notebooku protoze v nem nemam nastavenou vyjimku pro sql)
Zdravím,
mám problém propojit MS SQL Expres 2008 s aplikací napsanou v MCL, která mi běží ve čtečce čárových kódů. Myslím tím, že se nemůžu připojit pomocí wi-fi. Na notebooku mám firewall uplně vypnutej. Nevíte prosím vás náhodou, kde a co bych měl popřípadě nastavit? Nejsem v této oblasti uplně zběhlý.
Díky moc za rady.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
MS SQL server — založil Drmota L
C++ & MS SQL server — založil lol
MS SQL SERVER SA HESLO — založil kironet
Nahrání MS SQL databáze na server — založil juiCZe