Kniha návštěv - vkládání formátování – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kniha návštěv - vkládání formátování – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comKniha návštěv - vkládání formátování – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Asi lama
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
19. 11. 2008   #1
-
0
-

Chtěl bych poradit článek, kde bych mohl najít způsob, jak do knihy vkládat formátování textu jako je třeba tučněkurzívapodtrženě. Mám již fungující podobnou funkci, ale vkládá mi to vždy ny konec textu. Nevíte někdo o nějakém článku? Případně i anglicky. Zkoušel jsem google, ale asi jsem dal blbý dotaz, protože mi to vždycky vyhodilo jen různé nabídky služeb (blueboard, atd.).

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Reklama
Reklama
19. 11. 2008   #2
-
0
-

Muzes bud pouzivat bbcode (pak budes hledat neco ve stylu "php bbcode class") nebo klasicke HTML a projizdet to HTML filtrem (tam je hledani trosku narocnejsi, kdyz sem neco napises nekdy vecer aby to skocilo na prehled fora, az budu doma, tak ti presne reknu jakou tridu...pouzival jsem ji a byla fakt dobra, ma ale dost divny nazev a z hlavy si ho nepamatuju. Uz jsem ho tady nekomu psal, ale je to dost dlouho). Psat vlastni reseni je trochu zbytecna ztrata casu (jestli chces i nejake pokrocilejsi tagy s vice parametry ve stylu url atd.).

EDIT: ted jsem si vsiml, ze to je v sekci JS...podivej se na zdrojak nejakeho webu, kde to je, treba programujte...v JS se nic schovat neda.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.164.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Asi lama
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
19. 11. 2008   #3
-
0
-

To CommanderZ : Právě, že na zdrojáky programujte jsem se díval a našel jsem tam pár funkcí, kde je použita syntaxe

elm.selection; elm.selectionStart; elm.selectionEnd;
. Pokoušel jsem se najít něco, co kde bych si mohl přečíst o všech podobných možnostech. No, nakonec to vypadá tak, že budu muset opět testovat a shazovat server :-) Snad rozběhnu aspoň určení, jakou část textu uživatel označil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
19. 11. 2008   #4
-
0
-

Proc proboha shazovat server_? JS je client-side zalezitost - muzes si kidne na plose vytvorit nejaky testjavascritu.html a do nej textareu a na tom to testovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.164.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Asi lama
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
19. 11. 2008   #5
-
0
-

To CommanderZ : Omlouvám se za zdržování, chtělo to jen chvíli experimentovat a už mám funkční přidávání do knihy návštěv :-) Ale stejně by mě zajímalo, kde bych si o tom mohl přečíst více.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Asi lama
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
19. 11. 2008   #6
-
0
-

CommanderZ napsal:
Proc proboha shazovat server_?

To bylo jen obrazně řečeno. Posledně, když jsem zkoušel jednu funkci v PHP, tak jsem zacyklil server - nechtě jsem v podmínce pro cyklus přehodil dvě písmenka, takže tam byla pořád pravda a cyklus se prováděl naustále dokola ... samozřejmě, že tu funkci zkouším na ploše.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
19. 11. 2008   #7
-
0
-

Doporucuju zkusit hledat treba "selection selectionEnd selectionStart", urcite se najdou i dalsi moznosti jak najit relevantni informace.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.164.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 47 hostů

Podobná vlákna

Pocitadlo navstev — založil tribalcz

Pocitadlo navstev — založil dalaman

Formátování — založil Karel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý