Základní naprogramování ATmega8-16PU – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Základní naprogramování ATmega8-16PU – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comZákladní naprogramování ATmega8-16PU – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

psvetr
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
19. 11. 2008   #1
-
0
-

Dobrý večer přátelé.

Prosím Vás o pomoc. Postavil jsem si programátor podle robotiky cz, vše funguje, moc mi při jeho konstrukci pomohli webmasteři (jméno psát nebudu, protože se to nedělá).

Věc je taková:
Programátor nahraje krásně program

programátor:
http://robotika.cz/guide/blink/stk200.png

program, který nahrávám pro blikání LED:
http://robotika.cz/guide/blink/blink.c
program makefile
http://robotika.cz/guide/blink/Makefile

a když pak vše zapojím dle:
http://robotika.cz/guide/blink/cs

tak dioda jen svítí, nebliká, pouze svítí, jak je to prosím možné....
Snad je v pořádku, že zasílám také odkazy na robotiku cz...
Děkuji
pSvetr

V příloze je výpis z nahrávání programu do procesoru, používám WINAVR

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.5.–
psvetr
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
19. 11. 2008   #2
-
0
-

Vím, že je tady vlákno, které řeší problematiku programátoru z robotiky cz, ovšem tohle je věc, kdy nefunguje software, prosím Vás o pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.5.–
psvetr
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
19. 11. 2008   #3
-
0
-

Zde dukaz, ze program byl nahran v poradku:
Pouzivam napeti 5V
uz jsem zkousel o neco mensi i o neco vetsi....
Dioda stale jen sviti...
Myslite, ze muze byt problem s natavenim frekvence? Nebo, že následující program není v pořádku?:

#include <avr/io.h>

void delay(unsigned int num)
{
unsigned int i,j;
for (j = 0; j < 1000; j++)
for (i = 0; i < num; i++)
;
}

int main (void)
{
DDRB |= _BV(PB0); // DDR = "Data Direction Register"

while (1)
{
PORTB &= ~(_BV(PB0));
delay(500);

PORTB |= _BV(PB0);
delay(500);
}

return 0;
}


Zde make load, dukaz, ze nahrani programu je v poradku:

C:\smaz>make load
avrdude -p m8 -c stk200 -U flash:w:blink.hex

avrdude: AVR device initialized and ready to accept instructions

Reading | ################################################## | 100% 0.00s

avrdude: Device signature = 0x1e9307
avrdude: NOTE: FLASH memory has been specified, an erase cycle will be performed

To disable this feature, specify the -D option.
avrdude: erasing chip
avrdude: reading input file "blink.hex"
avrdude: input file blink.hex auto detected as Intel Hex
avrdude: writing flash (108 bytes):

Writing | ################################################## | 100% 0.03s

avrdude: 108 bytes of flash written
avrdude: verifying flash memory against blink.hex:
avrdude: load data flash data from input file blink.hex:
avrdude: input file blink.hex auto detected as Intel Hex
avrdude: input file blink.hex contains 108 bytes
avrdude: reading on-chip flash data:

Reading | ################################################## | 100% 0.02s

avrdude: verifying ...
avrdude: 108 bytes of flash verified

avrdude: safemode: Fuses OK

avrdude done. Thank you.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.5.–
dusik11130
Newbie
19. 11. 2008   #4
-
0
-

Bohatá diskusia je na: Základné naprogramovanie Atmega 32 - na tomto fóre

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.183.–
psvetr
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
19. 11. 2008   #5
-
0
-

Dusiku...ano, tam se ale neřeší problém, který řeším...s tím, že ledka pouze svítí..
na jiném fóru jsem našel tohle řešení, ale nerozumím mu, pomůže mi prosím někdo, jak mám nastavit NISSI optimalizaci ve WINavr?


Moc Vam dekuji za Vase rady uz vse funguje jak ma nastavil jsem v souboru mfile nissi optimalizace a program jede.
Tak doufam ze budou fungovat i ostatni.
Jeste jednou Vsem diky za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.5.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
19. 11. 2008   #6
-
0
-

To psvetr : pravda .. optimalizace je svinstvo :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Naprogramovani stopek — založil matesxy

Naprogramovani sablony — založil putti

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý